Tiramisu met stoofpeertje en perenlikeur

Tiramisu met stoofpeertje en perenlikeur
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

    BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor de crunch.

  2. Zorg ervoor dat de noten goed voorzien zijn van het cacao-kokosoliemengsel.

  3. Verdeel op een bakplaat met bakpapier.

  4. Laat 15 minuten kleuren op 160° en laat afkoelen.

  5. BEREIDING (peertjes)

  6. Doe alles voor de peertjes in een steelpan en laat opkoken.

  7. Schil de peertjes volledig.

  8. Pocheer ze gedurende 10 minuten.

  9. Laat afkoelen in het sap.

  10. BEREIDING (speculaasmousse)

  11. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine.

  12. Klop 200 ml room op tot een stevige massa.

  13. Voeg vervolgens de speculaas, de opgeklopte room, mascarpone, melk en 5 el perenlikeur samen.

  14. Meng met een spatel tot een homogeen mengsel.

  15. SERVEERTIP

  16. Halveer de peertjes.

  17. Snij het klokhuis en de onderkant eruit.

  18. Snij een helft in fijne schijfjes, laat de andere helft heel.

  19. Werk in laagjes.

  20. Laagje peer, crunch, mascarpone,peer, crunch, mascarpone en leg op het einde de peer met extra crunch van noten en extra cacaopoeder