
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje |
Voor de speculaasmousse:
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje | 200 g g | ||
Melk Melk | 150 ml ml | ||
Mascarpone Mascarpone | 150 ml ml | ||
Opgeklopte room Opgeklopte room | 200 ml ml | ||
Perenlikeur Perenlikeur |
Voor de chocolade-notencrunch:
Gemengde noten
Gemengde noten (fijngehakt) | 200 g g | ||
Kokosolie Kokosolie | 1 el el | ||
Cacaopoeder Cacaopoeder | 1 el el | ||
Honing Honing | 1 el el |
Voor de peertjes:
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | ||
Rode wijn Rode wijn | 200 ml ml | ||
Peren Peer | 4 | ||
Vanillestokjes Vanillestokje | 1 | ||
Citroenen Citroen | 1 | ||
Honing Honing | 2 el el |
Tiramisu met stoofpeertje en perenlikeur
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
0:25
min.
(0)
Bereiding
BEREIDING
- Meng alle ingrediënten voor de crunch.
- Zorg ervoor dat de noten goed voorzien zijn van het cacao-kokosoliemengsel.
- Verdeel op een bakplaat met bakpapier.
- Laat 15 minuten kleuren op 160° en laat afkoelen.
BEREIDING (peertjes)
- Doe alles voor de peertjes in een steelpan en laat opkoken.
- Schil de peertjes volledig.
- Pocheer ze gedurende 10 minuten.
- Laat afkoelen in het sap.
BEREIDING (speculaasmousse)
- Maal de speculaas fijn in een keukenmachine.
- Klop 200 ml room op tot een stevige massa.
- Voeg vervolgens de speculaas, de opgeklopte room, mascarpone, melk en 5 el perenlikeur samen.
- Meng met een spatel tot een homogeen mengsel.
SERVEERTIP
- Halveer de peertjes.
- Snij het klokhuis en de onderkant eruit.
- Snij een helft in fijne schijfjes, laat de andere helft heel.
- Werk in laagjes.
- Laagje peer, crunch, mascarpone,peer, crunch, mascarpone en leg op het einde de peer met extra crunch van noten en extra cacaopoeder