
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje |
Voor de speculaasmousse:
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje | 200 g g | ||
Melk Melk | 150 ml ml | ||
Mascarpone Mascarpone | 150 ml ml | ||
Opgeklopte room Opgeklopte room | 200 ml ml | ||
Perenlikeur Perenlikeur |
Voor de chocolade-notencrunch:
Gemengde noten
Gemengde noten (fijngehakt) | 200 g g | ||
Kokosolie Kokosolie | 1 el el | ||
Cacaopoeder Cacaopoeder | 1 el el | ||
Honing Honing | 1 el el |
Voor de peertjes:
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | ||
Rode wijn Rode wijn | 200 ml ml | ||
Peren Peer | 4 | ||
Vanillestokjes Vanillestokje | 1 | ||
Citroenen Citroen | 1 | ||
Honing Honing | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTiramisu met stoofpeertje en perenlikeur
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
BEREIDING
- Meng alle ingrediënten voor de crunch.
- Zorg ervoor dat de noten goed voorzien zijn van het cacao-kokosoliemengsel.
- Verdeel op een bakplaat met bakpapier.
- Laat 15 minuten kleuren op 160° en laat afkoelen.
BEREIDING (peertjes)
- Doe alles voor de peertjes in een steelpan en laat opkoken.
- Schil de peertjes volledig.
- Pocheer ze gedurende 10 minuten.
- Laat afkoelen in het sap.
BEREIDING (speculaasmousse)
- Maal de speculaas fijn in een keukenmachine.
- Klop 200 ml room op tot een stevige massa.
- Voeg vervolgens de speculaas, de opgeklopte room, mascarpone, melk en 5 el perenlikeur samen.
- Meng met een spatel tot een homogeen mengsel.
SERVEERTIP
- Halveer de peertjes.
- Snij het klokhuis en de onderkant eruit.
- Snij een helft in fijne schijfjes, laat de andere helft heel.
- Werk in laagjes.
- Laagje peer, crunch, mascarpone,peer, crunch, mascarpone en leg op het einde de peer met extra crunch van noten en extra cacaopoeder