Voorbereiding
- Meng alle ingrediënten voor de crunch.
- Zorg ervoor dat de noten goed voorzien zijn van het cacao-kokosoliemengsel.
- Verdeel op een bakplaat met bakpapier.
- Laat 15 minuten kleuren op 160° en laat afkoelen.
- Doe alles voor de peertjes in een steelpan en laat opkoken.
- Schil de peertjes volledig.
- Pocheer ze gedurende 10 minuten.
- Laat afkoelen in het sap.
- Maal de speculaas fijn in een keukenmachine.
- Klop 200 ml room op tot een stevige massa.
- Voeg vervolgens de speculaas, de opgeklopte room, mascarpone, melk en 5 el perenlikeur samen.
- Meng met een spatel tot een homogeen mengsel.
- Halveer de peertjes.
- Snij het klokhuis en de onderkant eruit.
- Snij een helft in fijne schijfjes, laat de andere helft heel.
- Werk in laagjes.
- Laagje peer, crunch, mascarpone,peer, crunch, mascarpone en leg op het einde de peer met extra crunch van noten en extra cacaopoeder
BEREIDING
BEREIDING (peertjes)
BEREIDING (speculaasmousse)
SERVEERTIP