De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tiramisu met stoofpeertje en perenlikeur

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Speculaaskoekjes Speculaaskoekje

Voor de speculaasmousse:

Speculaaskoekjes Speculaaskoekje200 g g
Melk Melk150 ml ml
Mascarpone Mascarpone150 ml ml
Opgeklopte room Opgeklopte room200 ml ml
Perenlikeur Perenlikeur

Voor de chocolade-notencrunch:

Gemengde noten Gemengde noten
(fijngehakt)
200 g g
Kokosolie Kokosolie1 el el
Cacaopoeder Cacaopoeder1 el el
Honing Honing1 el el

Voor de peertjes:

Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Rode wijn Rode wijn200 ml ml
Peren Peer4
Vanillestokjes Vanillestokje1
Citroenen Citroen1
Honing Honing2 el el

Tiramisu met stoofpeertje en perenlikeur

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(1)

Bereiding

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor de crunch.
  2. Zorg ervoor dat de noten goed voorzien zijn van het cacao-kokosoliemengsel.
  3. Verdeel op een bakplaat met bakpapier.
  4. Laat 15 minuten kleuren op 160° en laat afkoelen.

BEREIDING (peertjes)

  1. Doe alles voor de peertjes in een steelpan en laat opkoken.
  2. Schil de peertjes volledig.
  3. Pocheer ze gedurende 10 minuten.
  4. Laat afkoelen in het sap.

BEREIDING (speculaasmousse)

  1. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine.
  2. Klop 200 ml room op tot een stevige massa.
  3. Voeg vervolgens de speculaas, de opgeklopte room, mascarpone, melk en 5 el perenlikeur samen.
  4. Meng met een spatel tot een homogeen mengsel.

SERVEERTIP

  1. Halveer de peertjes.
  2. Snij het klokhuis en de onderkant eruit.
  3. Snij een helft in fijne schijfjes, laat de andere helft heel.
  4. Werk in laagjes.
  5. Laagje peer, crunch, mascarpone,peer, crunch, mascarpone en leg op het einde de peer met extra crunch van noten en extra cacaopoeder