Toast met kwartel en druiven

Toast met kwartel en druiven
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Versnijd de kwarteltjes. Maak met een scherp mes een snede in de rug, houd het mes zo dicht mogelijk bij het karkas en snijd zo de volledige borst en bil af. Herhaal aan de andere kant. Leg het kwartelvlees in de koeling.

  2. Braad vervolgens de karkassen, vleugels, borstbeentjes en nekjes in een weinig olie tot alles mooi bruin gekleurd is. Giet het vet af en blus met de gevogeltejus. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Zeef de jus.

  3. Snipper de sjalot fijn en stoof deze zachtjes aan. Blus met de rode wijn en de porto. Laat alles inkoken tot een derde en voeg de gezeefde jus toe. Laat alles inkoken tot de helft.

  4. Warm de druiven samen met de suiker op in een apart pannetje op een laag vuurtje onder het deksel tot ze beginnen te koken. Voeg de kwarteljus toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid de saus met peper en zout en voeg enkele druppels balsamico toe.

  5. Snijd het ciabattabrood in 8 sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Besprenkel ze met een weinig olijfolie en toast ze onder de grill.

  6. Verwarm de oven voor op 170°C. Warm de kwarteltjes op in de oven gedurende ongeveer 6 à 7 minuten.

  7. Verdeel de kwartels over de toastjes en schik ze op de borden. Lepel de druivensaus erbovenop en werk het geheel af met frisse blaadjes sla en takje tijm.