De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Toast pompoenconfituur met gerookte eend en dadels

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Toastjes Toastjes
(of geroosterd brood)
4
Dadels Dadel
(fijngehakt)
4
Gerookte eend Gerookte eend100 g g
Tijm Tijm takjes takje
Peper Peper
Zout Zout

Voor de confituur

Butternutpompoenen Butternutpompoen450 g g
Olijfolie Olijfolie2 el el
Suiker Suiker250 g g
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Bruine rum Bruine rum3 el el
Gember Gember
(geraspt)
1 tl tl
Kaneel Kaneel
Tijm Tijm
(verse, naar smaak)
takjes takje

Toast pompoenconfituur met gerookte eend en dadels

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de butternut in blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster in 25 minuten gaar.
  2. Doe de geroosterde butternut in een kookpot. Giet de suiker over de butternut en pers er het sap van een halve citroen bij. Voeg de bruine rum toe, samen met het snuifje kaneel, blaadjes tijm (ongeveer van 2 takjes) en de geraspte gember.
  3. Laat gedurende 30-40 minuten opkoken. Roer ongeveer elke 10 minuten de confituur goed door.
  4. Giet warm in steriele weckpotten. Sluit af en keer ze om. Laat zo afkoelen.
  5. Smeer de pompoenconfituur op de toastjes en schik daarop plakjes eend, stukjes dadel en een takje tijm.