Toast pompoenconfituur met gerookte eend en dadels

Toast pompoenconfituur met gerookte eend en dadels
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de butternut in blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster in 25 minuten gaar.

  2. Doe de geroosterde butternut in een kookpot. Giet de suiker over de butternut en pers er het sap van een halve citroen bij. Voeg de bruine rum toe, samen met het snuifje kaneel, blaadjes tijm (ongeveer van 2 takjes) en de geraspte gember.

  3. Laat gedurende 30-40 minuten opkoken. Roer ongeveer elke 10 minuten de confituur goed door.

  4. Giet warm in steriele weckpotten. Sluit af en keer ze om. Laat zo afkoelen.

  5. Smeer de pompoenconfituur op de toastjes en schik daarop plakjes eend, stukjes dadel en een takje tijm.