
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Toastjes
Toastjes (of geroosterd brood) | 4 | |
Dadels
Dadel (fijngehakt) | 4 | |
Gerookte eend Gerookte eend | 100 g g | |
Tijm Tijm | takjes takje | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de confituur
Butternutpompoenen Butternutpompoen | 450 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Suiker Suiker | 250 g g | |
Citroenen
Citroen (sap) | 0,5 | |
Bruine rum Bruine rum | 3 el el | |
Gember
Gember (geraspt) | 1 tl tl | |
Kaneel Kaneel | ||
Tijm
Tijm (verse, naar smaak) | takjes takje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listToast pompoenconfituur met gerookte eend en dadels
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de butternut in blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster in 25 minuten gaar.
- Doe de geroosterde butternut in een kookpot. Giet de suiker over de butternut en pers er het sap van een halve citroen bij. Voeg de bruine rum toe, samen met het snuifje kaneel, blaadjes tijm (ongeveer van 2 takjes) en de geraspte gember.
- Laat gedurende 30-40 minuten opkoken. Roer ongeveer elke 10 minuten de confituur goed door.
- Giet warm in steriele weckpotten. Sluit af en keer ze om. Laat zo afkoelen.
- Smeer de pompoenconfituur op de toastjes en schik daarop plakjes eend, stukjes dadel en een takje tijm.