De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tomaat garnaal met verse frietjes_PLAY_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tomaten Tomaat
(middelgrote)
8
Grijze garnalen Grijze garnalen600 g g
Citroensap Citroensap2 el el
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Mayonaise Mayonaise2 - 3 el el
Aardappelen Aardappel
(frietaardappel)
6
Gemengde sla Gemengde sla80 g g
Rode uien Rode ui
(in halve maantjes)
1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Tomaat garnaal met verse frietjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(8)

Bereiding

  1. Schil en snijd de aardappelen in frietjes. Bak ze een eerste keer 5 minuten in de friteuse op 160°C. Laat de frieten afkoelen.
  2. Spoel de tomaten en dep ze droog. Snijd een hoedje van elke tomaat en lepel er de zaadjes en de harde nerf uit. Kruid ze aan de binnenkant met peper en zout.
  3. Meng het citroensap en de peterselie onder de mayonaise. Voeg de garnalen toe en schep goed om. Vul de tomaten met het garnalenmengsel en zet er het hoedje terug op. Hussel de rode ui onder de sla. Druppel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.
  4. Bak de frieten op 190°C goudbruin. Verdeel de sla over de borden, leg er telkens 2 gevulde tomaten bij en serveer met de frietjes.