
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Tomaten Tomaat | 700 g g | |
Basilicum Basilicum | bosjes bosje | |
Gegrilde paprika
Gegrilde paprika (bokaal / uitgelekt) | 400 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | |
Water Water | 700 ml ml | |
Kipfilets Kipfilet | 250 g g | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Broden
Brood (dikke sneden) | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTomaten-paprikasoep met kip en croutons
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Pel en snipper de ui en bak in olijfolie glazig. Pers er de look bij, bestrooi met het paprikapoeder en roerbak 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 1 minuut verder. Snijd de tomaten en de paprika in stukjes. Bewaar ongeveer 4 el tomatenstukjes en voeg de rest van de tomaten en de paprika toe. Giet er het water bij, verbrokkel er het bouillonblokje bij, voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
2. Snijd ondertussen het brood in blokjes. Bak ze in olijfolie goudbruin en krokant. Kruid met peper en zout. Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout en snijd in plakjes.
3. Neem de soep van het vuur, voeg de helft van het basilicum toe en mix de soep glad. Kruid met peper en zout, leg er de plakjes kip en de resterende tomatenstukjes in en laat nog even doorwarmen. Serveer met de croutons en het resterende basilicum.
Neem een portie van de soep mee als lunch in één van onze lekvrije vacuümbakjes. De croutons kan je in een apart doosje meenemen.