De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tomaten-paprikasoep met kip en croutons

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui2
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Tomaten Tomaat700 g g
Basilicum Basilicum bosjes bosje
Gegrilde paprika Gegrilde paprika
(bokaal / uitgelekt)
400 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Water Water700 ml ml
Kipfilets Kipfilet250 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Suiker Suiker1 el el
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Broden Brood
(dikke sneden)
2
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Tomaten-paprikasoep met kip en croutons

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(92)

Bereiding

1. Pel en snipper de ui en bak in olijfolie glazig. Pers er de look bij, bestrooi met het paprikapoeder en roerbak 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 1 minuut verder. Snijd de tomaten en de paprika in stukjes. Bewaar ongeveer 4 el tomatenstukjes en voeg de rest van de tomaten en de paprika toe. Giet er het water bij, verbrokkel er het bouillonblokje bij, voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

2. Snijd ondertussen het brood in blokjes. Bak ze in olijfolie goudbruin en krokant. Kruid met peper en zout. Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout en snijd in plakjes.

3. Neem de soep van het vuur, voeg de helft van het basilicum toe en mix de soep glad. Kruid met peper en zout, leg er de plakjes kip en de resterende tomatenstukjes in en laat nog even doorwarmen. Serveer met de croutons en het resterende basilicum.

Neem een portie van de soep mee als lunch in één van onze lekvrije vacuümbakjes. De croutons kan je in een apart doosje meenemen.