De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tomaten-paprikasoep met kippengehaktballetjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui2 stukken stuk
Teentjes knoflook Teentje knoflook2 stukken stuk
Rode paprika's Rode paprika2 stukken stuk
Gepelde tomaten Gepelde tomaten800 g g
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Witte wijn Witte wijn250 ml ml
Runderbouillon Runderbouillon1 l l
Kippengehakt Kippengehakt200 g g
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas1 el el
Paneermeel Paneermeel1 el el
Roomkaas Roomkaas120 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Tomaten-paprikasoep met kippengehaktballetjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(136)

Bereiding

  1. Meng het kippengehakt met het paneermeel, de Parmezaanse kaas en 1 el roomkaas. Kruid met peper en zout. Maak hiervan kleine gehaktballetjes. Zet koel.
  2. Snipper de ui en snij de paprika in reepjes. Fruit de ui met de geperste look in olie. Voeg de paprika toe en roerbak 3 minuten. Kruid met het paprikapoeder. Giet er de wijn bij en laat de alcohol even verdampen. Voeg nu de gepelde tomaten en de bouillon toe en breng op een zacht vuur aan de kook. Druk de tomaten eventueel met een spatel klein.
  3. Bak de kippengehaktballetjes in olie goudbruin en gaar. Breng de soep verder op smaak met peper en zout.
  4. Schep de soep in borden of kommen, leg er enkele balletjes in en werk af met een extra lepeltje roomkaas en het basilicum.