De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tomatengroentesoep met feta en chilisaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tomaten Tomaat600 g g
Wortelen Wortel100 g g
Preistengels Preistengel1
Aardappelen Aardappel50 g g
Tijm Tijm4 takjes takje
Peterselie Peterselie2 takjes takje
Zonnebloemolie Zonnebloemolie10 ml ml
Feta Feta100 g g
Groentebouillon Groentebouillon500 ml ml
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Peper Peper
Basilicum Basilicum
Koriander Koriander
Sweet chilisaus Sweet chilisaus1 el el

Voor de verse kruidenmargarine met bruin brood

Bieslook Bieslook40 g g
Kappertjes Kappertjes40
Margarine Margarine60 g g
Uien Ui0,5
bruin brood bruin brood12 sneetjes sneetje
Peper Peper

Tomatengroentesoep met feta en chilisaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:15 u.
(10)

Bereiding

  1. Versnijd de ui en de look in grove stukken. Was en snijd de tomaten, wortel, prei en aardappel in grove stukken. Bind de tijm en peterselie met keukentouw bijeen (zodat ze bijeenblijven tijdens het bereiden).
  2. Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui met de look ca. 5 minuten op een matig vuur. Voeg de tomaten, wortel, prei en aardappel toe en stoof het geheel op een laag vuur.
  3. Voeg na 40 minuten het kruidentuiltje bij het geheel en verkruimel de feta over het geheel. Voeg de groentebouillon toe wanneer de feta gesmolten is. Laat het geheel 90 minuten sudderen op een laag vuur.
  4. Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Mix het geheel glad. Zeef de soep om de pulp te verwijderen.
  5. Voeg peper toe naar smaak. Werk de soep af met fijngesneden basilicum en de chilisaus.

Garnituur: Verse kruidenmargarine met bruin brood

  1. Versnijd de bieslook en kappertjes en vermeng deze met de margarine.
  2. Besmeer het brood met de margarine.
  3. Versnipper de ui zeer fijn en verspreid deze over het brood.
  4. Voeg peper toe indien gewenst.

Voedingswaardes per portie soep / brood:

Energie: 163,7 kcal / 122,7 kcal

Eiwitten: 7,1 g / 2,6 g

Vetten: 9,0 g / 4,4 g

Koolhydraten: 12,5 g / 17,1 g

Recept ontwikkeld door Seppe Govaerts, in opdracht van de Artesis Plantijn Hogeschool.