Tomatengroentesoep met feta en chilisaus

Tomatengroentesoep met feta en chilisaus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:15 u

Voorbereiding

  1. Versnijd de ui en de look in grove stukken. Was en snijd de tomaten, wortel, prei en aardappel in grove stukken. Bind de tijm en peterselie met keukentouw bijeen (zodat ze bijeenblijven tijdens het bereiden).

  2. Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui met de look ca. 5 minuten op een matig vuur. Voeg de tomaten, wortel, prei en aardappel toe en stoof het geheel op een laag vuur.

  3. Voeg na 40 minuten het kruidentuiltje bij het geheel en verkruimel de feta over het geheel. Voeg de groentebouillon toe wanneer de feta gesmolten is. Laat het geheel 90 minuten sudderen op een laag vuur.

  4. Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Mix het geheel glad. Zeef de soep om de pulp te verwijderen.

  5. Voeg peper toe naar smaak. Werk de soep af met fijngesneden basilicum en de chilisaus.

  6. Garnituur: Verse kruidenmargarine met bruin brood

  7. Versnijd de bieslook en kappertjes en vermeng deze met de margarine.

  8. Besmeer het brood met de margarine.

  9. Versnipper de ui zeer fijn en verspreid deze over het brood.

  10. Voeg peper toe indien gewenst.

  11. Voedingswaardes per portie soep / brood:

    Energie: 163,7 kcal / 122,7 kcal

    Eiwitten: 7,1 g / 2,6 g

    Vetten: 9,0 g / 4,4 g

    Koolhydraten: 12,5 g / 17,1 g

    Recept ontwikkeld door Seppe Govaerts, in opdracht van de Artesis Plantijn Hogeschool.