
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tomaten Tomaat | 600 g g | ||
Wortelen Wortel | 100 g g | ||
Preistengels Preistengel | 1 | ||
Aardappelen Aardappel | 50 g g | ||
Tijm Tijm | 4 takjes takje | ||
Peterselie Peterselie | 2 takjes takje | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 10 ml ml | ||
Feta Feta | 100 g g | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 500 ml ml | ||
Uien Ui | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Peper Peper | |||
Basilicum Basilicum | |||
Koriander Koriander | |||
Sweet chilisaus Sweet chilisaus | 1 el el |
Voor de verse kruidenmargarine met bruin brood
Bieslook Bieslook | 40 g g | ||
Kappertjes Kappertjes | 40 | ||
Margarine Margarine | 60 g g | ||
Uien Ui | 0,5 | ||
bruin brood bruin brood | 12 sneetjes sneetje | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTomatengroentesoep met feta en chilisaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Versnijd de ui en de look in grove stukken. Was en snijd de tomaten, wortel, prei en aardappel in grove stukken. Bind de tijm en peterselie met keukentouw bijeen (zodat ze bijeenblijven tijdens het bereiden).
- Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui met de look ca. 5 minuten op een matig vuur. Voeg de tomaten, wortel, prei en aardappel toe en stoof het geheel op een laag vuur.
- Voeg na 40 minuten het kruidentuiltje bij het geheel en verkruimel de feta over het geheel. Voeg de groentebouillon toe wanneer de feta gesmolten is. Laat het geheel 90 minuten sudderen op een laag vuur.
- Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Mix het geheel glad. Zeef de soep om de pulp te verwijderen.
- Voeg peper toe naar smaak. Werk de soep af met fijngesneden basilicum en de chilisaus.
Garnituur: Verse kruidenmargarine met bruin brood
- Versnijd de bieslook en kappertjes en vermeng deze met de margarine.
- Besmeer het brood met de margarine.
- Versnipper de ui zeer fijn en verspreid deze over het brood.
- Voeg peper toe indien gewenst.
Voedingswaardes per portie soep / brood:
Energie: 163,7 kcal / 122,7 kcal
Eiwitten: 7,1 g / 2,6 g
Vetten: 9,0 g / 4,4 g
Koolhydraten: 12,5 g / 17,1 g
Recept ontwikkeld door Seppe Govaerts, in opdracht van de Artesis Plantijn Hogeschool.