De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tomatenstoemp

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel800 g g
Kookroom Kookroom15 cl cl
Boter Boter
(gezouten)
10 g g
Tomaten Tomaat
(ontveld)
5
Basilicum Basilicum1 plantjes plantje
Knoflookpoeder Knoflookpoeder
Peper Peper
Zout Zout

Tomatenstoemp

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(1)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in zout water, gedurende ongeveer 15-20 minuten. Check of ze gaar zijn door er met een mespunt in te prikken. Giet af en hou opzij.
  2. Snij de tomaten in stukken. Doe de gezouten boter in de pan, voeg de tomaten toe en laat enkele minuten stoven, eventueel met een beetje knoflookpoeder. Voeg de gekookte aardappelen toe en stamp ze fijn. Meng de room onder de puree en breng op smaak met peper en zout.
  3. Werk af met kleine partjes tomaat en gescheurde basilicumblaadjes. Dien onmiddellijk op.

Recept geïnspireerd doorSophie, Tomato Lover, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!