
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tomaten Tomaat | 8 | |
Koriander
Koriander (+ extra blaadjes om af te werken) | 1 bosjes bosje | |
Bieslook Bieslook | 1 bosjes bosje | |
Limoenen
Limoen (sap) | 1 | |
Chilipepers
Chilipeper (in ringen) | 1 | |
komkommers Komkommer | ||
Gember
Gember (geschild, in dunne lucifers) | 5 cm cm | |
Grijze garnalen Grijze garnalen | 500 g g | |
Kokosmelk Kokosmelk | 250 ml ml | |
Pitabroodjes Pitabroodje | 4 | |
Azijn Azijn | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | ||
Zout Zout | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTorentje van tomaat-garnaal met kokos-koriandersaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Mix de kokosroom glad met de koriander, het limoensap, de bieslook en een snuf paprikapoeder. Kruid met peper en zout en zet koel.Was de tomaten en snij in plakjes. Snij de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne plakjes. Leg ze 10 minuten in azijn.
- Bak de gemberlucifers krokant in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de helft van de kokos-koriandersaus onder de garnalen.
- Besmeer de pitabroodjes met olie en grill ze even aan op een hete grillpan. Maak op de borden torentjes met de tomatenschijfjes, komkommerplakjes en garnalen. Werk af met de krokante gember, chilipeper en extra koriander. Druppel er nog wat van de resterende saus over en serveer met het pitabrood.