
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zoete aardappelen
Zoete aardappel (in blokjes) | 1 | |
Preiwitten
Preiwit (in halve ringen) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 1 | |
serranoham
serranoham (in reepjes) | 150 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Eieren Ei | 6 | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 tl tl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTortilla van zoete aardappel, prei en serranoham
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit een scheutje olijfolie in een kleine, diepe antikleefpan en fruit de knoflook op een zacht vuur 1 minuut aan alvorens de zoete aardappel en prei toe te voegen. Roerbak 5 minuten.
- Bak ondertussen in een ander pannetje de serranoham knapperig.
- Kluts de eieren los en kruid royaal met peper, zout en paprikapoeder.
- Voeg de ham aan het groentemengsel toe en giet er de eieren overheen. Laat op een zacht vuur ongeveer 10 minuten garen.
- Haal de pan van het vuur, leg een groot bord over de pan (bord moet groter zijn dan de pan) en draai met een krachtige beweging om. Schuif nu de tortilla voorzichtig opnieuw in de pan om zo ook de onderkant te garen. Leg na 1 à 2 minuten opnieuw het bord over de pan en draai om. Serveer onmiddellijk.