De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Toscaanse groentesoep met brood

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rode uien Rode ui
(fijngehakt)
2
Wortelen Wortel
(fijngehakt)
2
Preiwitten Preiwit
(fijngesneden)
2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
4
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gesnipperd)
3
Platte peterselie Platte peterselie
(gesnipperd)
10 takjes takje
Tijm Tijm
Passata Passata400 g g
Aardappelen Aardappel
(groot formaat, geschild en in stukken gesneden)
1
Groentebouillon Groentebouillon2 l l
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor het knoflookbrood

Oud brood Oud brood4 sneetjes sneetje
Teentjes knoflook Teentje knoflook0,5

Toscaanse groentesoep met brood

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(16)

Bereiding

  1. Begin met in een grote kookpot de ui te stoven in wat olijfolie terwijl je de rest van de andere groenten fijnhakt. Voeg een voor een de wortelen, selder, prei, knoflook en tijm toe en roer goed dooreen.
  2. Wanneer de groenten zacht zijn en bruin beginnen te worden (en dat kan gemakkelijk een half uur duren) doe je er de peterselie bij, samen met de passata en de aardappel. Kruid met peper en zout en laat dit samen zo'n tien minuten pruttelen.
  3. Giet de bouillon in de kookpot, laat alles nog een half uurtje zachtjes koken en roer er dan de spinazie onder.
  4. Rooster per persoon een sneetje brood en wrijf ze in met het gehalveerde teentje knoflook. Leg het brood in een bord en schep er een flinke lepel soep over. Druppel nog wat olijfolie over de soep voor je de borden op tafel zet.

TIP: In de Italiaanse keuken staat dit gerecht gekend onder de naam 'ribollita'.

Recept geïnspireerd doorMadame Zsazsa, Green Chef, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!