
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rode uien
Rode ui (fijngehakt) | 2 | ||
Wortelen
Wortel (fijngehakt) | 2 | ||
Preiwitten
Preiwit (fijngesneden) | 2 | ||
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 4 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (gesnipperd) | 3 | ||
Platte peterselie
Platte peterselie (gesnipperd) | 10 takjes takje | ||
Tijm Tijm | |||
Passata Passata | 400 g g | ||
Aardappelen
Aardappel (groot formaat, geschild en in stukken gesneden) | 1 | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 2 l l | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor het knoflookbrood
Oud brood Oud brood | 4 sneetjes sneetje | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 0,5 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listToscaanse groentesoep met brood
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Begin met in een grote kookpot de ui te stoven in wat olijfolie terwijl je de rest van de andere groenten fijnhakt. Voeg een voor een de wortelen, selder, prei, knoflook en tijm toe en roer goed dooreen.
- Wanneer de groenten zacht zijn en bruin beginnen te worden (en dat kan gemakkelijk een half uur duren) doe je er de peterselie bij, samen met de passata en de aardappel. Kruid met peper en zout en laat dit samen zo'n tien minuten pruttelen.
- Giet de bouillon in de kookpot, laat alles nog een half uurtje zachtjes koken en roer er dan de spinazie onder.
- Rooster per persoon een sneetje brood en wrijf ze in met het gehalveerde teentje knoflook. Leg het brood in een bord en schep er een flinke lepel soep over. Druppel nog wat olijfolie over de soep voor je de borden op tafel zet.
TIP: In de Italiaanse keuken staat dit gerecht gekend onder de naam 'ribollita'.
Recept geïnspireerd doorMadame Zsazsa, Green Chef, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!