
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kalkoenen
Kalkoen (van 3 kg) | 1 | ||
Boter Boter | 200 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de vulling
Gehakt
Gehakt (varkens/rund) | 300 g g | ||
Champignons
Champignons (of kastanjechampignons) | 250 g g | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Walnoten Walnoten | 100 g g | ||
Gedroogde abrikozen Gedroogde abrikoos | 100 g g | ||
Rozijnen Rozijnen | 3 el el | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Benodigdheden
Aluminiumfolie Aluminiumfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTraditioneel gevulde kalkoen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Ontbeen de kalkoen:Leg de kalkoen op de rug met de nek naar voren. Trek het vel over de kalkoenborst strak aan. Maak nu een insnijding aan de rechterkant, langs het borstbeen, en volg hierbij de contouren van de ribben. Laat de filet mooi naar beneden glijden, maar hem snijd niet door. Herhaal dit ook aan de linkerkant. Nu is het borstbeen mooi vrij. Breek het borstbeen van de ruggengraat en snijd met een scherpe schaar (bv. een wildschaar) het borstbeen van de rug.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en leg alle ingrediënten klaar.
- Maak eerst de vulling:Hak de champignons, knoflook, walnoten en gedroogde abrikozen fijn. Meng met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Kruid met peper en zout. Kneed alles samen.
- Vul de kalkoen op met de vulling.Leg hem op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder.
- Borstel de kalkoen in met olijfolie.
- Leg de boter in klontjes op de kalkoen.
- Schuif de kalkoen in de oven en bak 30minuten tot hij mooi goudbruin is. Dek af met een vel aluminiumfolie en bak 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door in de kalkoen te prikken met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van het vlees moet 78°C bedragen.
- Haal de kalkoen uit de oven, laat een half uur rusten onder een vel aluminiumfolie zodat de vleessappen zich weer kunnen verdelen en versnij daarna.
- Serveer de kalkoen met oosterse taboulé.