De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tulbandcakejes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter125 g g
Melkchocolade Melkchocolade200 g g
Melk Melk165 ml ml
Suiker Suiker180 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker1 zakjes zakje
Eieren Ei1
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel130 g g
Cacaopoeder Cacaopoeder2 el el
Kookroom Kookroom125 ml ml
Chocolade paaseieren Chocolade paasei
(restjes)
Zout Zout

Tulbandcakejes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(24)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet de vormpjes goed in en bestuif met bloem. Smelt de boter met 100 g chocolade op een zacht vuur. Laat afkoelen.

2. Roer de melk los met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de chocolade en de eieren toe en meng alles goed. Zeef er de bloem en het cacaopoeder over en klop tot een stevig beslag. Schep het beslag in de vormpjes en zet 40 minuten in de oven.

3. Haal de vormpjes uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal de cakejes uit de vorm.

4. Verwarm voor het glazuur de room tot net tegen het kookpunt en doe er de rest van de chocolade bij. Laat al roerend smelten. Werk de cakejes af met glazuur, chocolade eitjes en poedersuiker.