De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Uientaart met kippenbrochettes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kippenbrochettes Kippenbrochettes600 g g
Boter Boter10 g g
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas60 g g
Rode uien Rode ui5
Azijn Azijn4 el el
Rietsuiker Rietsuiker2 el el
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge6 el el
Eieren Ei4
Kookroom Kookroom125 ml ml
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
3 el el
Tijmblaadjes Tijmblaadjes3 el el
Geitenkaas Geitenkaas200 g g
Gemengde sla Gemengde sla
Peper Peper
Zout Zout

Uientaart met kippenbrochettes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Roer de helft van de olijfolie, de azijn en het suiker door elkaar. Giet in een pannetje en warm op. Snij de uien in ringen en doe bij het azijnmengsel. Laat 15 minuten inkoken.
  3. Kluts de eieren met de room en de peterselie en kruid met peper en zout.
  4. Beboter een ronde bakvorm met de helft van de boter en leg er het deeg in. Druk lichtjes aan. Prik het deeg in met een vork.
  5. Bestrooi de deegbodem met de Parmezaanse kaas. Verdeel er de uien over en brokkel er de geitenkaas over. Giet er het eimengsel in en bestrooi met de tijmblaadjes.
  6. Zet de taart 30 minuten in de oven.
  7. Bak ondertussen de kippenbrochetten in de resterende olie goudbruin. Serveer elke brochette met een stukje uientaart en wat groene sla.

TIP: Restje uientaart over? Neem mee als lunch voor op het werk. Ook koud smaakt hij erg lekker.