Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippenbrochettes Kippenbrochettes | 600 g g | |
Boter Boter | 10 g g | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 60 g g | |
Rode uien Rode ui | 5 | |
Azijn Azijn | 4 el el | |
Rietsuiker Rietsuiker | 2 el el | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 6 el el | |
Eieren Ei | 4 | |
Kookroom Kookroom | 125 ml ml | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 3 el el | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 3 el el | |
Geitenkaas Geitenkaas | 200 g g | |
Gemengde sla Gemengde sla | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listUientaart met kippenbrochettes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Roer de helft van de olijfolie, de azijn en het suiker door elkaar. Giet in een pannetje en warm op. Snij de uien in ringen en doe bij het azijnmengsel. Laat 15 minuten inkoken.
- Kluts de eieren met de room en de peterselie en kruid met peper en zout.
- Beboter een ronde bakvorm met de helft van de boter en leg er het deeg in. Druk lichtjes aan. Prik het deeg in met een vork.
- Bestrooi de deegbodem met de Parmezaanse kaas. Verdeel er de uien over en brokkel er de geitenkaas over. Giet er het eimengsel in en bestrooi met de tijmblaadjes.
- Zet de taart 30 minuten in de oven.
- Bak ondertussen de kippenbrochetten in de resterende olie goudbruin. Serveer elke brochette met een stukje uientaart en wat groene sla.
TIP: Restje uientaart over? Neem mee als lunch voor op het werk. Ook koud smaakt hij erg lekker.