Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 1 | |
Zeevruchtenschotels
Zeevruchtenschotel (kreukels, wulken, langoustines, garnalen) | ||
Kreeften
Kreeft (voorgekookt) | ||
Oesters Oester | ||
Azijn Azijn | 4 el el | |
Suiker Suiker | 0,5 tl tl | |
Citroensap Citroensap | 6 cl cl | |
Kaviaar Kaviaar | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 1 el el |
Voor de kruidendressing
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Muntblaadjes Muntblaadje | ||
Azijn Azijn | 2 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 0,5 | |
Olijfolie Olijfolie | 4 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de cocktailsaus
Mayonaise Mayonaise | 160 g g | |
Ketchup Ketchup | 40 g g | |
Whisky Whisky | 30 ml ml | |
Citroensap Citroensap | 1 el el | |
Kookroom
Kookroom (licht opgeklopt) | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listUitgebreide zeevruchtenschotel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Oesters
- Meng de sjalot en de suiker onder de azijn en roer tot de suiker gesmolten is. Kruid met peper en zout.
- Schep wat van de vinaigrette op enkele oesters.
- Bedruppel de andere oesters met het citroensap, kruid met peper en schep er wat kaviaar op. Werk af met bieslook.
Langoustines met kruidendressing
- Hak voor de dressing de basilicum- en muntblaadjes fijn.
- Doe samen met de azijn, de knoflook en de olie in een kommetje en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer bij de langoustines.
Kreeft met cocktailsaus
- Meng alle ingrediënten voor de cocktailsaus en serveer bij de gekookte kreeft.