De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Uitgebreide zeevruchtenschotel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
1
Zeevruchtenschotels Zeevruchtenschotel
(kreukels, wulken, langoustines, garnalen)
Kreeften Kreeft
(voorgekookt)
Oesters Oester
Azijn Azijn4 el el
Suiker Suiker0,5 tl tl
Citroensap Citroensap6 cl cl
Kaviaar Kaviaar2 el el
Peper Peper
Bieslook Bieslook
(gehakt)
1 el el

Voor de kruidendressing

Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Muntblaadjes Muntblaadje
Azijn Azijn2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
0,5
Olijfolie Olijfolie4 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de cocktailsaus

Mayonaise Mayonaise160 g g
Ketchup Ketchup40 g g
Whisky Whisky30 ml ml
Citroensap Citroensap1 el el
Kookroom Kookroom
(licht opgeklopt)
2 el el

Uitgebreide zeevruchtenschotel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(7)

Bereiding

Oesters

  1. Meng de sjalot en de suiker onder de azijn en roer tot de suiker gesmolten is. Kruid met peper en zout.
  2. Schep wat van de vinaigrette op enkele oesters.
  3. Bedruppel de andere oesters met het citroensap, kruid met peper en schep er wat kaviaar op. Werk af met bieslook.

Langoustines met kruidendressing

  1. Hak voor de dressing de basilicum- en muntblaadjes fijn.
  2. Doe samen met de azijn, de knoflook en de olie in een kommetje en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer bij de langoustines.

Kreeft met cocktailsaus

  1. Meng alle ingrediënten voor de cocktailsaus en serveer bij de gekookte kreeft.