
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 1 | ||
Zeevruchtenschotels
Zeevruchtenschotel (kreukels, wulken, langoustines, garnalen) | |||
Kreeften
Kreeft (voorgekookt) | |||
Oesters Oester | |||
Azijn Azijn | 4 el el | ||
Suiker Suiker | 0,5 tl tl | ||
Citroensap Citroensap | 6 cl cl | ||
Kaviaar Kaviaar | 2 el el | ||
Peper Peper | |||
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 1 el el |
Voor de kruidendressing
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | |||
Muntblaadjes Muntblaadje | |||
Azijn Azijn | 2 el el | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 0,5 | ||
Olijfolie Olijfolie | 4 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de cocktailsaus
Mayonaise Mayonaise | 160 g g | ||
Ketchup Ketchup | 40 g g | ||
Whisky Whisky | 30 ml ml | ||
Citroensap Citroensap | 1 el el | ||
Kookroom
Kookroom (licht opgeklopt) | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listUitgebreide zeevruchtenschotel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Oesters
- Meng de sjalot en de suiker onder de azijn en roer tot de suiker gesmolten is. Kruid met peper en zout.
- Schep wat van de vinaigrette op enkele oesters.
- Bedruppel de andere oesters met het citroensap, kruid met peper en schep er wat kaviaar op. Werk af met bieslook.
Langoustines met kruidendressing
- Hak voor de dressing de basilicum- en muntblaadjes fijn.
- Doe samen met de azijn, de knoflook en de olie in een kommetje en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer bij de langoustines.
Kreeft met cocktailsaus
- Meng alle ingrediënten voor de cocktailsaus en serveer bij de gekookte kreeft.