Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Water Water | 50 g g | |
Boter Boter | 20 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 35 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Zout Zout |
Voor de vulling:
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | |
Suiker Suiker | 2 el el | |
Gemengde rode vruchten
Gemengde rode vruchten (diepgevroren) | 80 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 1 tl tl |
Voor het glazuur:
Vocht van de ontdooide rode vruchten Vocht van de ontdooide rode vruchten | 1 el el | |
Pure chocolade Pure chocolade | 50 g g | |
Suiker Suiker | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listValentijnseclair
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Maak eerst de eclair: Doe het water en de boter in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur uit zodra de boter volledig gesmolten is. Voeg de bloem en een snuifje zout toe, roer met een houten lepel tot er zich een deeg vormt en zet dan opnieuw op een zacht vuur. Roer even tot de deegmassa droog is en zich losmaakt van de zijkant van de pan. Zet het vuur uit. Laat het deeg 5 minuten afkoelen.
- Breek het ei bij het deeg en roer stevig met een houten lepel tot het is opgenomen. Vul een spuitzak met het beslag en spuit een hartvorm op de bakplaat (ongeveer een halve cm dik). Bak de eclair in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Laat volledig afkoelen.
- Maak nu de vulling. Klop in een grote kom met een garde de room, de suiker en de bloem tot een stevige slagroom. Voeg de rode vruchten toe en roer ze er voorzichtig door.
- Snijd de eclair horizontaal doormidden. Schep de vulling op de onderste helft en druk de bovenste helft erop.
- Mix voor het glazuur de suiker in een blender tot je bloemsuiker krijgt. Meng de bloemsuiker met het dooivocht van de rode vruchten tot je een roze papje hebt. Giet het glazuur over de eclair en rasp er de chocolade over. Bewaar de eclair in de koelkast tot je hem serveert.
Recept geïnspireerd door Louie, Happy Baker, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!