De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Valentijnseclair

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Water Water50 g g
Boter Boter20 g g
Tarwebloem Tarwebloem35 g g
Eieren Ei1
Zout Zout

Voor de vulling:

Kookroom Kookroom100 ml ml
Suiker Suiker2 el el
Gemengde rode vruchten Gemengde rode vruchten
(diepgevroren)
80 g g
Tarwebloem Tarwebloem1 tl tl

Voor het glazuur:

Vocht van de ontdooide rode vruchten Vocht van de ontdooide rode vruchten1 el el
Pure chocolade Pure chocolade50 g g
Suiker Suiker100 g g

Valentijnseclair

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak eerst de eclair: Doe het water en de boter in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur uit zodra de boter volledig gesmolten is. Voeg de bloem en een snuifje zout toe, roer met een houten lepel tot er zich een deeg vormt en zet dan opnieuw op een zacht vuur. Roer even tot de deegmassa droog is en zich losmaakt van de zijkant van de pan. Zet het vuur uit. Laat het deeg 5 minuten afkoelen.
  3. Breek het ei bij het deeg en roer stevig met een houten lepel tot het is opgenomen. Vul een spuitzak met het beslag en spuit een hartvorm op de bakplaat (ongeveer een halve cm dik). Bak de eclair in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Laat volledig afkoelen.
  4. Maak nu de vulling. Klop in een grote kom met een garde de room, de suiker en de bloem tot een stevige slagroom. Voeg de rode vruchten toe en roer ze er voorzichtig door.
  5. Snijd de eclair horizontaal doormidden. Schep de vulling op de onderste helft en druk de bovenste helft erop.
  6. Mix voor het glazuur de suiker in een blender tot je bloemsuiker krijgt. Meng de bloemsuiker met het dooivocht van de rode vruchten tot je een roze papje hebt. Giet het glazuur over de eclair en rasp er de chocolade over. Bewaar de eclair in de koelkast tot je hem serveert.

Recept geïnspireerd door Louie, Happy Baker, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!