De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Varkensbrochettes met 3 light sausjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Varkensbrochettes Varkensbrochette700 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
3
Olijfolie Olijfolie2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de yoghurt-rozemarijnsaus

Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze125 ml ml
Citroenen Citroen
(geperst)
0,5
Rozemarijn Rozemarijn
(+ extra takjes)
3 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Zout Zout

Voor de Roquefortsaus

Platte kaas Platte kaas2 dl dl
Blauwschimmelkaas Blauwschimmelkaas30 g g
komkommers Komkommer
(geraspt en uitgelekt)
0,5
Peper Peper
Zout Zout

Voor de zoet-zure barbecuesaus

Tomatenpuree Tomatenpuree3 el el
Ketchup Ketchup1 el el
Azijn Azijn4 el el
Water Water300 ml ml
Sausbinder Sausbinder2 el el
Vloeibare honing Vloeibare honing4 el el

Varkensbrochettes met 3 light sausjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(5)

Bereiding

  1. Meng de look met de olijfolie en besmeer hier de brochetten mee.
  2. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Meng er de yoghurt, het citroensap en de look onder en kruid met het zout.
  3. Meng alle ingrediënten voor de Roquefortsaus en kruid met peper en zout.
  4. Voeg voor de barbecuesaus de azijn toe aan het water en breng aan de kook. Voeg de tomatenpuree, ketchup en honing toe. Breng de saus met de sausbinder op gewenste dikte.
  5. Grill de brochetten goudbruin op de barbecue en serveer met de sausjes.

TIP: Maak gerust wat meer van elk sausje. In een goed afsluitbaar potje kun je ze tot een week bewaren. Combineer ze met een slaatje, gegrilde vis…