
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Varkensbrochettes Varkensbrochette | 700 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 3 | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de yoghurt-rozemarijnsaus
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 125 ml ml | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 0,5 | |
Rozemarijn
Rozemarijn (+ extra takjes) | 3 el el | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Zout Zout |
Voor de Roquefortsaus
Platte kaas Platte kaas | 2 dl dl | |
Blauwschimmelkaas Blauwschimmelkaas | 30 g g | |
komkommers
Komkommer (geraspt en uitgelekt) | 0,5 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de zoet-zure barbecuesaus
Tomatenpuree Tomatenpuree | 3 el el | |
Ketchup Ketchup | 1 el el | |
Azijn Azijn | 4 el el | |
Water Water | 300 ml ml | |
Sausbinder Sausbinder | 2 el el | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 4 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVarkensbrochettes met 3 light sausjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng de look met de olijfolie en besmeer hier de brochetten mee.
- Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Meng er de yoghurt, het citroensap en de look onder en kruid met het zout.
- Meng alle ingrediënten voor de Roquefortsaus en kruid met peper en zout.
- Voeg voor de barbecuesaus de azijn toe aan het water en breng aan de kook. Voeg de tomatenpuree, ketchup en honing toe. Breng de saus met de sausbinder op gewenste dikte.
- Grill de brochetten goudbruin op de barbecue en serveer met de sausjes.
TIP: Maak gerust wat meer van elk sausje. In een goed afsluitbaar potje kun je ze tot een week bewaren. Combineer ze met een slaatje, gegrilde vis…