
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Varkenshaasje Varkenshaasje | 1 kg kg | ||
Rode uien
Rode ui (gesnipperd) | 2 | ||
Wortelen
Wortel (in blokjes) | 2 | ||
Sjalotten
Sjalot (gehalveerd) | 4 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (ongepeld) | 4 | ||
Druiven
Druiven (zonder pit) | 400 g g | ||
Groene appels
Groene appel (geschild, in blokjes) | 1 | ||
Tijm Tijm | takjes takje | ||
Azijn Azijn | 4 el el | ||
Suiker Suiker | 2 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVarkenshaasje met druivencompote
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien glazig. Voeg de druiven, de appel, de azijn, de tijm en de suiker toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken. Neem de pan van het vuur en hou warm.
- Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt een klont boter in een diepe pan. Leg er het vlees in. Schroei het haasje aan alle kanten dicht. Leg er de stukken sjalot, de look en wortelblokjes naast. Voeg de tijmtakjes toe. Zet het deksel op de pot en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Haal het varkenshaasje uit de pan en snij het vlees in plakken. Schep er enkele lepels van de druivencompote op.
TIP: Lekker met kruidenpuree!