Varkenshaasje met druivencompote

Varkenshaasje met druivencompote
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien glazig. Voeg de druiven, de appel, de azijn, de tijm en de suiker toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken. Neem de pan van het vuur en hou warm.

  2. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt een klont boter in een diepe pan. Leg er het vlees in. Schroei het haasje aan alle kanten dicht. Leg er de stukken sjalot, de look en wortelblokjes naast. Voeg de tijmtakjes toe. Zet het deksel op de pot en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.

  3. Haal het varkenshaasje uit de pan en snij het vlees in plakken. Schep er enkele lepels van de druivencompote op.

  4. TIP: Lekker met kruidenpuree!