De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Varkenshaasje met druivencompote

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Varkenshaasje Varkenshaasje1 kg kg
Rode uien Rode ui
(gesnipperd)
2
Wortelen Wortel
(in blokjes)
2
Sjalotten Sjalot
(gehalveerd)
4
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(ongepeld)
4
Druiven Druiven
(zonder pit)
400 g g
Groene appels Groene appel
(geschild, in blokjes)
1
Tijm Tijm takjes takje
Azijn Azijn4 el el
Suiker Suiker2 el el
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Varkenshaasje met druivencompote

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(0)

Bereiding

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien glazig. Voeg de druiven, de appel, de azijn, de tijm en de suiker toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken. Neem de pan van het vuur en hou warm.
  2. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt een klont boter in een diepe pan. Leg er het vlees in. Schroei het haasje aan alle kanten dicht. Leg er de stukken sjalot, de look en wortelblokjes naast. Voeg de tijmtakjes toe. Zet het deksel op de pot en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
  3. Haal het varkenshaasje uit de pan en snij het vlees in plakken. Schep er enkele lepels van de druivencompote op.

TIP: Lekker met kruidenpuree!