Varkenshaasje met romige kruidenpasta

Varkenshaasje met romige kruidenpasta
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze grof. Bak de champignons met de sjalotten en de knoflook goudbruin in olijfolie tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water.

  2. Doe het champignonmengsel, samen met het basilicum, ½ dl olijfolie en de pijnboompitten in een blender en mix grof. Kruid de champignonpesto bij met peper en zout.

  3. Snijd het varkenshaasje voor de helft in. Vul de holte met de champignonpesto en sluit met houten prikkers. Kruid het vlees met peper en zout.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het vlees langs alle kanten dicht in boter. Leg in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven. Giet de spaghetti af en meng er de kruidenkaas onder. Snijd het varkenshaasje in mooie plakjes en serveer bij de pasta. Werk alles af met de kaas en extra basilicumblaadjes.