De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vegan burger met veldsla & komkommersalsa

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Veldsla Veldsla100 g g
Kokosmelk Kokosmelk150 ml ml
Currypoeder Currypoeder1 el el
Azijn Azijn2 el el
Suiker Suiker0,5 el el
komkommers Komkommer
(in blokjes )
1
Munt Munt
(fijngehakt )
1 el el
Koriander Koriander
(fijngehakt )
2 el el
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd )
1
Rode uien Rode ui
(in dunne ringen)
1
Vegan burgers Vegan burger4 sneetjes sneetje
Broden Brood8
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de dressing:

Mosterd Mosterd1 tl tl
Suiker Suiker0,5 el el
Citroenen Citroen
(sap)
1
Olijfolie Olijfolie

Vegan burger met veldsla & komkommersalsa

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(22)

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Roer tot de suiker is opgelost. Meng de dressing onder de veldsla.
  2. Meng de kokosroom met het currypoeder. Kruid de currysaus met peper en zout.
  3. Roer de suiker in de azijn los. Voeg er een scheutje olijfolie bij en meng goed. Voeg de komkommerblokjes, sjalot, koriander en munt toe aan het mengsel. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de burgers goudbruin in olijfolie. Bedruppel de sneetjes brood met olijfolie en grill ze langs beide kanten goudbruin.
  5. Beleg de helft van de sneetjes brood met veldsla, komkommersalsa, vegan burgers en scherp er de currysaus op. Werk af met de rode ui. Sluit de burger met de overige sneetjes brood en serveer meteen.