Vegan chili sin carne met guacamole en tortilla’s

Vegan chili sin carne met guacamole en tortilla’s
MoeilijkheidGemiddeld
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Pureer de notenmix in een blender samen met de bouillon tot een saus.

  2. Zet een steelpan op het vuur en verwarm de saus, laat dit zachtjes pruttelen.

  3. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de saus, samen met de suiker. Breng op smaak met een snuifje zout en verwarm het geheel nog even kort tot de chocolade gesmolten is.

  4. Verwarm ondertussen in een wok of hete pan een beetje plantaardige olie. Bak het vegetarisch gehakt kort aan. Snipper de ui, voeg deze toe aan het gehakt en sauteer ongeveer 6 minuten.

  5. Snij de paprika in blokjes en voeg toe, samen met een klein scheutje water en de chocolade-notensaus.

  6. Voeg na een minuut alle andere ingrediënten (tomaten, maïs en bonen) toe, maar hou een schepje maïs apart voor de afwerking. Let op: de gezeefde tomaten moet je in de pan een beetje prakken.

  7. Laat het geheel 15 minuten tot een halfuurtje op een zacht vuurtje verder garen.

  8. Maak ondertussen de guacamole:

  9. Schil en ontpit 1 avocado en stop deze in de keukenmachine.

  10. Pers een halve citroen uit boven de avocado en voeg het knoflookzout toe.

  11. Laat de keukenmachine draaien tot het een gladde massa is.

  12. Snij de overige avocado in schijfjes en besprenkel eveneens met een beetje citroensap, zodat die niet verkleurt.

  13. Snij de tortillawrap in 16 stukjes (taartpunten) en bak even kort in de pan of plaats enkele minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze lekker krokant zijn. Kook ondertussen de rijst.

  14. Verwarm tot slot je borden, schep er een portie van de chili sin carne op en serveer met de rijst, guacamole, verse koriander, enkele schijfjes avocado, een schepje maïs en de tortillapunten.