De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vegan chocoladetaart

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Melk Melk
(plantaardig)
320 ml ml
Zonnebloemolie Zonnebloemolie70 ml ml
Appelcompote Appelcompote60 g g
Suiker Suiker250 g g
Citroensap Citroensap1 el el
Tarwebloem Tarwebloem250 g g
Cacaopoeder Cacaopoeder70 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Zout Zout

Voor het glazuur:

Pure chocolade Pure chocolade
(grof gehakt)
150 g g
Suiker Suiker100 g g
Water Water50 ml ml
Sinaasappelsap Sinaasappelsap50 ml ml

Vegan chocoladetaart

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:05 u.
(95)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm met diameter 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Klop de melk, suiker, olie en appelmoes los met een garde. Voeg het citroensap toe en roer goed door.Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een andere kom.Giet er het natte mengsel bij en roer tot een glad beslag. Zet 45 minuten in de oven. Haal de taart vervolgens uitde vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  3. Breng voor het glazuur de suiker, water en het sinaasappelsap aan de kook.Voeg de chocoladestukjes toe en laat rustig smelten. Giet de chocoladeglazuur over de afgekoelde chocoladetaart.
    Laat even uitharden voor het aansnijden.