Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Melk
Melk (plantaardig) | 320 ml ml | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 70 ml ml | |
Appelcompote Appelcompote | 60 g g | |
Suiker Suiker | 250 g g | |
Citroensap Citroensap | 1 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 250 g g | |
Cacaopoeder Cacaopoeder | 70 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Zout Zout |
Voor het glazuur:
Pure chocolade
Pure chocolade (grof gehakt) | 150 g g | |
Suiker Suiker | 100 g g | |
Water Water | 50 ml ml | |
Sinaasappelsap Sinaasappelsap | 50 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegan chocoladetaart
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm met diameter 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Klop de melk, suiker, olie en appelmoes los met een garde. Voeg het citroensap toe en roer goed door.Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een andere kom.Giet er het natte mengsel bij en roer tot een glad beslag. Zet 45 minuten in de oven. Haal de taart vervolgens uitde vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Breng voor het glazuur de suiker, water en het sinaasappelsap aan de kook.Voeg de chocoladestukjes toe en laat rustig smelten. Giet de chocoladeglazuur over de afgekoelde chocoladetaart.
Laat even uitharden voor het aansnijden.