De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vegan pita met gegrilde groenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Venkels Venkel1
Courgettes Courgette1
Veldsla Veldsla
Muntblaadjes Muntblaadje
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Amandelnoten Amandelnoot40 g g
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden0,5 tl tl
Pitabroodjes Pitabroodje4
Vegan burgers Vegan burger4
Hummus Hummus100 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Vegan pita met gegrilde groenten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(2)

Bereiding

  1. Doe de munt, basilicum, amandelen, het citroensap en een scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruidmet peper en zout. Zet koel.
  2. Snij de venkel en courgette in dunne plakken. Schep de groenten om met 4 el olijfolie, peper en zout.Gril ze beetgaar op de barbecue of in een grillpan. Meng de cayennepeper en garam massala onder eescheutje olijfolie en bestrijk er beide kanten van de pitabroodjes mee. Gril ook de broodjes langs beide kanten goudbruin.Bestrijk de vegan burgers met olijfolie en leg ze mee op de barbecue. Keer ze na 4 minuten om en laat nog eens 4 minuten bakken.
  3. Snij de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg met de gegrilde groenten, veldsla en een burger.Schep er een lepel van de kruidensaus op en sluit de pitabroodjes. Serveer meteen.