
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd ) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst ) | 1 | ||
Champignons
Champignons (in plakjes ) | 250 g g | ||
Gemengde sla Gemengde sla | 60 g g | ||
Citroenen Citroen | 2 | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakte ) | 2 el el | ||
Aardappelen Aardappel | 800 g g | ||
Vegan gehakt Vegan gehakt | 400 g g | ||
Haverdrink
Haverdrink (+ extra om te bestrijken) | 500 ml ml | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 40 g g | ||
Bladerdeeg Bladerdeeg | 2 vellen vel | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVegan vol-au-vent met patatjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Steek voor elk bladerdeegbakje met een grote dresseerring zes ringen uit het bladerdeeg. Steek uit vijf van elke zes lapjes een rondje met een kleinere dresseerring. Bouw elk bakje op: onderaan een ronde lap, daarboven vijf ringen van bladerdeeg. Bestrijk elk onderdeel met een beetje melk. Bak de bladerdeegbakjes in 20 minuten goudbruin.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water Bak de ui met de look glazig in wat olie. Voeg de champignonplakjes toe en roerbak 5 minuten.
- Bak het vegan gehakt 5 minuten in olie. Schep vervolgens onder de champignons.
- Maak een bechamelsaus met de olijfolie, de bloem en de melk. Breng op smaak met het citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Meng de saus onder de champignons en het gehakt. Roer er de peterselie onder.
- Verdeel de bladerdeegbakjes over de borden. Schep er royaal wat vol-au-vent in en serveer met de gemengde sla en de aardappelen. Geef er nog partjes citroen bij.