De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vegetarische moussaka

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui2
Courgettes Courgette2
Wortelen Wortel4
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Tijm Tijm
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Rijst Rijst400 g g
Olijfolie Olijfolie10 cl cl
Witte wijn Witte wijn10 cl cl
Water Water600 ml ml
Yoghurt Yoghurt30 cl cl
Eieren Ei4
Tarwebloem Tarwebloem50 g g
Peterselie Peterselie
(voor de afwerking)
Peper Peper
Zout Zout

Vegetarische moussaka

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:00 u.
(12)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de groenten schoon en snij in blokjes. Doe deze in een grote kom. Hak de knoflook en een handvol tijm fijn, meng met het paprikapoeder. Voeg samen met de rijst, de olijfolie, de witte wijn en het water toe aan de groenten. Kruid met peper en zout en meng grondig onder elkaar.
  3. Schep het geheel in een vuurvaste schaal en dek af met aluminiumfolie. Bak 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 10 minuten.
  4. Meng intussen de yoghurt met de eieren en bloem, kruid met peper en zout. Giet over de groenten en bak nog 15 minuten. Werk de moussaka af met een handvol gehakte peterselie.

ONZE WIJNTIP: Amethystos Blanc, 2014