
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 2 | ||
Courgettes Courgette | 2 | ||
Wortelen Wortel | 4 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | ||
Tijm Tijm | |||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | ||
Rijst Rijst | 400 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | 10 cl cl | ||
Witte wijn Witte wijn | 10 cl cl | ||
Water Water | 600 ml ml | ||
Yoghurt Yoghurt | 30 cl cl | ||
Eieren Ei | 4 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 50 g g | ||
Peterselie
Peterselie (voor de afwerking) | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVegetarische moussaka
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de groenten schoon en snij in blokjes. Doe deze in een grote kom. Hak de knoflook en een handvol tijm fijn, meng met het paprikapoeder. Voeg samen met de rijst, de olijfolie, de witte wijn en het water toe aan de groenten. Kruid met peper en zout en meng grondig onder elkaar.
- Schep het geheel in een vuurvaste schaal en dek af met aluminiumfolie. Bak 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 10 minuten.
- Meng intussen de yoghurt met de eieren en bloem, kruid met peper en zout. Giet over de groenten en bak nog 15 minuten. Werk de moussaka af met een handvol gehakte peterselie.
ONZE WIJNTIP: Amethystos Blanc, 2014