Vegetarische moussaka

Vegetarische moussaka
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:00 u

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Maak de groenten schoon en snij in blokjes. Doe deze in een grote kom. Hak de knoflook en een handvol tijm fijn, meng met het paprikapoeder. Voeg samen met de rijst, de olijfolie, de witte wijn en het water toe aan de groenten. Kruid met peper en zout en meng grondig onder elkaar.

  3. Schep het geheel in een vuurvaste schaal en dek af met aluminiumfolie. Bak 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 10 minuten.

  4. Meng intussen de yoghurt met de eieren en bloem, kruid met peper en zout. Giet over de groenten en bak nog 15 minuten. Werk de moussaka af met een handvol gehakte peterselie.

  5. ONZE WIJNTIP: Amethystos Blanc, 2014