Vegetarische sushi

Vegetarische sushi
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Kook de sushirijst zoals vermeld op de verpakking. Snij de wortel in julienne. Blancheer een handvol aspergepunten. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in reepjes.

  2. Verwarm de azijn met het zout en de suiker enkele seconden in de microgolfoven. Roer goed door. Giet dit mengsel door de afgekoelde rijst.

  3. Leg een rolmatje open. Leg er een zeewiervel op. Maak je handen vochtig, neem een kleine handvol rijst en verdeel dit over het zeewiervel. Leg er een rijtje wortelreepjes, avocadoreepjes en 2 groene aspergepunten op. Rol het zeewiervel op met behulp van het matje en druk lichtjes aan. Snij de rol met een vochtig mes in porties van 2 cm.

  4. Serveer de sushi met wat sojasaus.