
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sushirijst Sushirijst | 200 g g | |
Zeewiervellen Zeewiervel | 3 - 4 | |
Azijn Azijn | 2 el el | |
Zout Zout | 1 tl tl | |
Suiker Suiker | 1 tl tl | |
Groene asperges
Groene asperge (punten) | ||
Wortelen Wortel | 1 | |
Avocado's Avocado | 1 | |
Sojasaus Sojasaus |
Benodigdheden
Een sushi rolmatje Een sushi rolmatje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegetarische sushi
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de sushirijst zoals vermeld op de verpakking. Snij de wortel in julienne. Blancheer een handvol aspergepunten. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in reepjes.
- Verwarm de azijn met het zout en de suiker enkele seconden in de microgolfoven. Roer goed door. Giet dit mengsel door de afgekoelde rijst.
- Leg een rolmatje open. Leg er een zeewiervel op. Maak je handen vochtig, neem een kleine handvol rijst en verdeel dit over het zeewiervel. Leg er een rijtje wortelreepjes, avocadoreepjes en 2 groene aspergepunten op. Rol het zeewiervel op met behulp van het matje en druk lichtjes aan. Snij de rol met een vochtig mes in porties van 2 cm.
- Serveer de sushi met wat sojasaus.