De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Veggie Dogé Bowl (Zoete aardappelpuree met zachtgegaard eitje)

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zoete aardappelen Zoete aardappel150 g g
Erwten Erwten
(dop)
2 el el
Eieren Ei1
Mango's Mango0,25
Peterselie Peterselie

Veggie Dogé Bowl (Zoete aardappel-puree met zachtgegaard eitje)

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(5)

Bereiding

  1. Schil en snij de zoete aardappel in kleine blokjes. Kook gaar in ongeveer 10 à 15 minuten. Giet het kookvocht af en plet de stukjes met een vork of mix met een staafmixer tot moes. Laat afkoelen.
  2. Giet warm water over de doperwten en laat 5 minuten ontdooien.
    Giet het water vervolgens af.
  3. Kook het ei 6 minuten in kokend water. Laat vervolgens onder koud stromend water afkoelen. Pel het eitje en snij in de lengte doormidden.
  4. Schil de mango en snij in kleine blokjes.
  5. Vorm met 2 propere eetlepels een bolletje van de puree. Leg voorzichtig in het hondebakje. Schik de erwten in het bakje, gevolgd door de mangostukjes en het eitje.
    Werk af met wat pluksels peterselie.