
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet | 500 g g | |
Wortelen
Wortel (in plakjes) | 500 g g | |
Tijm Tijm | ||
Melk Melk | 500 ml ml | |
Mozzarella
Mozzarella (geraspt) | 30 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Ricotta Ricotta | 250 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 60 g g | |
Walnoten
Walnoten (grof gehakt) | 120 g g | |
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 1 tl tl | |
Boter Boter | 50 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeggie ovenschotel met rode biet
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de wortelplakjes beetgaar in licht gezouten water.
- Smelt de boter en voeg de bloem al roerend toe. Roerbak 3 minuten en giet er dan langzaam en al roerend de melk bij. Voeg de ricotta toe en roer glad. Breng de saus op smaak met de gedroogde tijm, peper en zout.
- Snij de rode bieten in dunne plakjes. Verdeel een laagje over de bodem van een ingevette ovenschaal. Giet er een beetje van de saus over en bestrooi met wat gehakte walnoten.
Beleg met een laag wortelplakjes. - Verdeel opnieuw een laag bieten op de worteltjes. Ga verder met de saus, noten en worteltjes. Klop het ei door de overgebleven saus en giet over de ovenschotel.
Bestrooi met de mozzarella, verdeel er nog wat noten erover en zet de schaal 40 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de verse tijm.