De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Veggie ovenschotel met rode biet

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet500 g g
Wortelen Wortel
(in plakjes)
500 g g
Tijm Tijm
Melk Melk500 ml ml
Mozzarella Mozzarella
(geraspt)
30 g g
Eieren Ei1
Ricotta Ricotta250 g g
Tarwebloem Tarwebloem60 g g
Walnoten Walnoten
(grof gehakt)
120 g g
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 tl tl
Boter Boter50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Veggie ovenschotel met rode biet

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(210)

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de wortelplakjes beetgaar in licht gezouten water. 
  2. Smelt de boter en voeg de bloem al roerend toe. Roerbak 3 minuten en giet er dan langzaam en al roerend de melk bij. Voeg de ricotta toe en roer glad. Breng de saus op smaak met de gedroogde tijm, peper en zout. 
  3. Snij de rode bieten in dunne plakjes. Verdeel een laagje over de bodem van een ingevette ovenschaal. Giet er een beetje van de saus over en bestrooi met wat gehakte walnoten. 
    Beleg met een laag wortelplakjes.
  4. Verdeel opnieuw een laag bieten op de worteltjes. Ga verder met de saus, noten en worteltjes. Klop het ei door de overgebleven saus en giet over de ovenschotel. 
    Bestrooi met de mozzarella, verdeel er nog wat noten erover en zet de schaal 40 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de verse tijm.