De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Veggie vitamineboost

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Witloofsoepje met gehakte nootjes:

Stronkjes witloof Stronkje witloof200 g g
Aardappelen Aardappel1
Preiwitten Preiwit1
Uien Ui1
Groentebouillon Groentebouillon0,5 l l
Tijm Tijm takjes takje
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden2 el el
Gemengde noten Gemengde noten40 g g
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Gegrilde groentespiesjes met kruidensaus:

Groene paprika's Groene paprika1
Gele paprika's Gele paprika1
Champignons Champignons8
Courgettes Courgette0,5
Kerstomaten Kerstomaat8
Rode uien Rode ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Peterselie Peterselie bosjes bosje
Munt Munt bosjes bosje
Basilicum Basilicum bosjes bosje
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gebakken feta met kerstomaatjes:

Feta Feta400 g g
Tijm Tijm takjes takje
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 el el
Kerstomaten Kerstomaat200 g g
Rode uien Rode ui1
Lente-uitjes Lente-ui4
Citroenen Citroen1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper

Bruschetta met avocado-chimichurri

Ciabatta's Ciabatta1
Avocado's Avocado1
Sjalotten Sjalot1
Citroensap Citroensap1 el el
Koriander Koriander7 g g
Peterselie Peterselie1 el el
Azijn Azijn2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Raita met mini-flatbread:

Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze200 ml ml
komkommers Komkommer
Koriander Koriander7 g g
Munt Munt7 g g
Limoenen Limoen
(sap en geraspte schil)
1
Lente-uitjes Lente-ui2
Cayennepeper Cayennepeper0,5
Peper Peper
Zout Zout
Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Yoghurt Yoghurt200 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl

Tomatensla met geitenkaas:

Tomaten Tomaat
(verschillende soorten)
500 g g

Tomatensla met geitenkaas

Dadels Dadel8
Basilicum Basilicum bosjes bosje
Lente-uitjes Lente-ui3
Geitenkaas Geitenkaas120 g g
Zaden Zaden
(salad seed mix)
40 g g
Peper Peper
Zout Zout

Veggie vitamineboost

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:25 u.
(5)

Bereiding

Witloofsoepje met gehakte nootjes

  1. Hak de noten fijn. Snij de prei in ringen en snipper de ui. Snij het witloof in reepjes. Schil de aardappel en snij in blokjes. Stoof het witloof met de aardappelblokjes, de prei en de ui aan in hete boter. Roerbak 5 minuten en bestrooi dan met de bloem. Roer goed om.
  2. Giet de bouillon bij de groenten. Doe er de tijm bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zacht sudderen.
  3. Verwijder de tijm, voeg de kruidenkaas toe en mix de soep glad. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Giet de soep in glaasjes en werk af met de noten, peper en een extra takje tijm.

Gegrilde groentespiesjes met kruidensaus

  1. Snij de rode ui in partjes. Snij de courgette in halve maantjes. Snij de paprika’s in blokjes. Pel de look en doe samen met de verse kruiden, het citroensap en een flinke scheut olijfolie in een blender. Mix glad. Kruid met peper en zout. Zet koel.
  2. Rijg de groenten afwisselend aan 8 kleine spiesjes. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze goudbruin in een hete grillpan. Serveer er de kruidensaus bij.

Gebakken feta met kerstomaatjes

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rode ui in halve maantjes en de lente-uitjes in ringen. Snij de citroen in partjes. Leg de plakken feta in een ovenschaal. Leg er de takjes tijm, kerstomaatjes, rode ui en partjes citroen bij. Bestrooi met de gedroogde tijm en kruid met peper. Overgiet met een flinke scheut olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Werk voor het serveren de feta af met de lente-uitje.

Bruschetta met avocado-chimichurri

  1. Snipper het sjalotje. Pers de look. Hak de koriander en peterselie fijn. Snij de ciabatta in de lengte door en snij in stukken van 3 centimeter. Bedruppel met olijfolie en gril ze met de snijkant kort in een hete grillpan.
  2. Verwijder het vruchtvlees uit de avocado en snij in blokjes. Meng er de resterende ingrediënten onder, giet er een scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Schep goed onder elkaar.
  3. Schep op elke bruschetta een lepel van de avocado-chimicurri.

Raita met mini-flatbread

  1. Snij de koriander en munt fijn. Snij de lente-uitjes in ringen. Rasp de komkommer tot de zaadlijst. Knijp er al het vocht uit. Schep de yoghurt, limoenrasp en -sap, lente-ui en kruiden onder de geraspte komkommer. Kruid met het cayennepeper en zout.
  2. Verwarm het flatbrood zoals vermeld op de verpakking. Geef er de raita bij.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg in 4 porties en rol uit tot een dikte van ½ centimeter. Prik er met een vork gaatjes in, druppel er olijfolie over en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 10 minuten goudbruin. Serveer er de raita bij.

Tomatensla met geitenkaas

  1. Ontpit de dadels en halveer ze. Snij de lente-uitjes in ringen en de geitenkaas in plakjes. Snij de tomaten in plakjes. Verdeel ze over een grote schaal. Verdeel er de plakjes geitenkaas en de dadels over.
  2. Strooi er de lente-uitjes, salad seed mix en basilicumblaadjes over. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.