Veggie vitamineboost

Veggie vitamineboost
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:25 u

Voorbereiding

    Witloofsoepje met gehakte nootjes

  1. Hak de noten fijn. Snij de prei in ringen en snipper de ui. Snij het witloof in reepjes. Schil de aardappel en snij in blokjes. Stoof het witloof met de aardappelblokjes, de prei en de ui aan in hete boter. Roerbak 5 minuten en bestrooi dan met de bloem. Roer goed om.

  2. Giet de bouillon bij de groenten. Doe er de tijm bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zacht sudderen.

  3. Verwijder de tijm, voeg de kruidenkaas toe en mix de soep glad. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. Giet de soep in glaasjes en werk af met de noten, peper en een extra takje tijm.

  5. Gegrilde groentespiesjes met kruidensaus

  6. Snij de rode ui in partjes. Snij de courgette in halve maantjes. Snij de paprika’s in blokjes. Pel de look en doe samen met de verse kruiden, het citroensap en een flinke scheut olijfolie in een blender. Mix glad. Kruid met peper en zout. Zet koel.

  7. Rijg de groenten afwisselend aan 8 kleine spiesjes. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze goudbruin in een hete grillpan. Serveer er de kruidensaus bij.

  8. Gebakken feta met kerstomaatjes

  9. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rode ui in halve maantjes en de lente-uitjes in ringen. Snij de citroen in partjes. Leg de plakken feta in een ovenschaal. Leg er de takjes tijm, kerstomaatjes, rode ui en partjes citroen bij. Bestrooi met de gedroogde tijm en kruid met peper. Overgiet met een flinke scheut olijfolie en zet 15 minuten in de oven.

  10. Werk voor het serveren de feta af met de lente-uitje.

  11. Bruschetta met avocado-chimichurri

  12. Snipper het sjalotje. Pers de look. Hak de koriander en peterselie fijn. Snij de ciabatta in de lengte door en snij in stukken van 3 centimeter. Bedruppel met olijfolie en gril ze met de snijkant kort in een hete grillpan.

  13. Verwijder het vruchtvlees uit de avocado en snij in blokjes. Meng er de resterende ingrediënten onder, giet er een scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Schep goed onder elkaar.

  14. Schep op elke bruschetta een lepel van de avocado-chimicurri.

  15. Raita met mini-flatbread

  16. Snij de koriander en munt fijn. Snij de lente-uitjes in ringen. Rasp de komkommer tot de zaadlijst. Knijp er al het vocht uit. Schep de yoghurt, limoenrasp en -sap, lente-ui en kruiden onder de geraspte komkommer. Kruid met het cayennepeper en zout.

  17. Verwarm het flatbrood zoals vermeld op de verpakking. Geef er de raita bij.

  18. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg in 4 porties en rol uit tot een dikte van ½ centimeter. Prik er met een vork gaatjes in, druppel er olijfolie over en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 10 minuten goudbruin. Serveer er de raita bij.

  19. Tomatensla met geitenkaas

  20. Ontpit de dadels en halveer ze. Snij de lente-uitjes in ringen en de geitenkaas in plakjes. Snij de tomaten in plakjes. Verdeel ze over een grote schaal. Verdeel er de plakjes geitenkaas en de dadels over.

  21. Strooi er de lente-uitjes, salad seed mix en basilicumblaadjes over. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.