De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Veggie vol-au-vent

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tofu Tofu
(in blokjes)
400 g g
Vegetarisch gehakt Vegetarisch gehakt200 g g
Champignons Champignons250 g g
Wortelen Wortel2
Peterselie Peterselie
(fijngehakte)
2 el el
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Melk Melk
(plantaardige)
300 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon500 ml ml
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Nootmuskaat Nootmuskaat0,5 tl tl
Currypoeder Currypoeder1 tl tl
Bladerdeegkoekjes Bladerdeegkoekje4
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Veggie vol-au-vent

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Snij de champignons in plakjes en bak ze goudbruin in boter. Haal ze uit de pan en bak nu de tofublokjesgoudbruin. Voeg eventueel wat extra boter toe. Kruid met peper en zout. Bak het vegetarische gehakt 2 minuten in wat boter.
  2. Verwarm de bouillon. Schil de wortelen en snij in plakjes. Kook ze5 minuten in de bouillon. Schep daarna uit het vocht.
  3. Smelt een klont boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er de melk al roerend bij en laatindikken. Voeg nog wat extra groentebouillon toe en roer tot de juiste dikte. Breng op smaak met citroensap,nootmuskaat, currypoeder, peper en zout.
  4. Verwarm de bladerdeegkoekjes zoals vermeld op de verpakking. Meng de tofu,wortelplakjes en de champignons onder de saus.
  5. Schep de vol-au-vent in de bladerdeegkoekjes, verdeel er het vegetarisch gehakt over en werk af met de peterselie.

Lekker met een groene sla en aardappelen.