Veggieburger met bloemkoolbroodje

Veggieburger met bloemkoolbroodje
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Snij de bloemkool in roosjes, doe ze in een blender en maal ze fijn. Schep de verkruimelde bloemkool in een kom. Voeg de eieren, kaas, bloem, bakpoeder en tijm toe, kruid met peper en zout en meng goed.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het bloemkoolmengsel over muffinvormpjes en druk goed aan. Zet 25 minuten in de oven.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en de look glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en bak tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen, doe alles in een blender, samen met het paneermeel en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes van het auberginemengsel in de pan en bak er burgertjes van.

  5. Meng de bieslook en mosterd door de mayonaise.

  6. Beleg de helft van de bloemkoolbroodjes met wat rucola, leg er een aubergineburger op, een plakje tomaat en eindig met een lepeltje mayonaise. Sluit de burgers met de overige bloemkoolbroodjes.