De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Veggieburger met bloemkoolbroodje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool0,5
Eieren Ei2
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler100 g g
Tarwebloem Tarwebloem4 el el
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Tijmblaadjes Tijmblaadjes1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de burger

Aubergines Aubergine
(in blokjes)
2
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Paneermeel Paneermeel4 el el
Trostomaten Trostomaat
(in plakjes)
2
Rucola Rucola
Mayonaise Mayonaise4 el el
Mosterd Mosterd1 tl tl
Bieslook Bieslook
(gehakt)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Veggieburger met bloemkoolbroodje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(10)

Bereiding

  1. Snij de bloemkool in roosjes, doe ze in een blender en maal ze fijn. Schep de verkruimelde bloemkool in een kom. Voeg de eieren, kaas, bloem, bakpoeder en tijm toe, kruid met peper en zout en meng goed.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het bloemkoolmengsel over muffinvormpjes en druk goed aan. Zet 25 minuten in de oven.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en de look glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en bak tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen, doe alles in een blender, samen met het paneermeel en mix fijn. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes van het auberginemengsel in de pan en bak er burgertjes van.
  5. Meng de bieslook en mosterd door de mayonaise.
  6. Beleg de helft van de bloemkoolbroodjes met wat rucola, leg er een aubergineburger op, een plakje tomaat en eindig met een lepeltje mayonaise. Sluit de burgers met de overige bloemkoolbroodjes.