
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bloemkolen Bloemkool | 0,5 | |
Eieren Ei | 2 | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 100 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 4 el el | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 1 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de burger
Aubergines
Aubergine (in blokjes) | 2 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Paneermeel Paneermeel | 4 el el | |
Trostomaten
Trostomaat (in plakjes) | 2 | |
Rucola Rucola | ||
Mayonaise Mayonaise | 4 el el | |
Mosterd Mosterd | 1 tl tl | |
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeggieburger met bloemkoolbroodje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de bloemkool in roosjes, doe ze in een blender en maal ze fijn. Schep de verkruimelde bloemkool in een kom. Voeg de eieren, kaas, bloem, bakpoeder en tijm toe, kruid met peper en zout en meng goed.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het bloemkoolmengsel over muffinvormpjes en druk goed aan. Zet 25 minuten in de oven.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en de look glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en bak tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen, doe alles in een blender, samen met het paneermeel en mix fijn. Kruid met peper en zout.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes van het auberginemengsel in de pan en bak er burgertjes van.
- Meng de bieslook en mosterd door de mayonaise.
- Beleg de helft van de bloemkoolbroodjes met wat rucola, leg er een aubergineburger op, een plakje tomaat en eindig met een lepeltje mayonaise. Sluit de burgers met de overige bloemkoolbroodjes.