De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Verloren brood met warme vruchten en mascarpone

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Steenvruchten Steenvruchten
(nectarine, platte nectarine, perzik, kers)
300 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker3 zakjes zakje
Sinaasappels Sinaasappel
(sap)
0,5
Muntblaadjes Muntblaadje1 bosjes bosje
Mascarpone Mascarpone180 g g
Broden Brood
(zonder korsten)
8 sneetjes sneetje
Volle melk Volle melk200 ml ml
Eieren Ei2
Honing Honing
Boter Boter
Zout Zout

Verloren brood met warme vruchten en mascarpone

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(75)

Bereiding

 

  1. Verwijder de pitten uit het steenfruit. Snij de grote exemplaren in partjes. Meng 1 zakje vanillesuiker, het sinaasappelsap
    en een snuf zout onder het fruit. Bak het fruit ongeveer 10 minuten in hete boter. Schep regelmatig om. 
  2. Klop ondertussen de eieren los met de de melk en 1 zakje vanillesuiker. Dompel de sneetjes brood er één voor één in.
    Bak de sneetjes vervolgens langs beide kanten goudbruin in boter. Roer het laatste zakje vanillesuiker door de mascarpone.
  3. Snij de sneetjes in driehoekjes. Leg telkens 4 driehoekjes brood op een bord. Schep er het warme fruit en een lepel mascarpone op. Druppel er nog wat 
    honing over en werk af met de verse munt.