De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vijgen met blauwschimmelkaas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gedroogde vijgen Gedroogde vijg150 g g
Rode porto Rode porto20 cl cl
Broodjes Broodje
(of enkele sneden brood)
Blauwschimmelkaas Blauwschimmelkaas100 g g

Vijgen met blauwschimmelkaas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(3)

Bereiding

  1. Snij de gedroogde vijgen in blokjes en kook deze in de porto tot bijna alle porto is opgenomen door de vijgen. Laat daarna afkoelen.
  2. Snij enkele broodjes in sneetjes en rooster deze. Beleg met een plakje blauwschimmelkaas en werk af met de vijgencompote.

TIP: Dit aperitiefhapje maakt deel uit van een selectie toprecepten waarmee je een heerlijk feestmenu kan samenstellen. Ontdek hier de andere gerechten uit onze selectie en vervolledig je menu!