Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Rode paprika's Rode paprika | 2 | |
Tomaten Tomaat | 4 | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | |
Kabeljauwfilets
Kabeljauwfilet (in reepjes) | 2 | |
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Eieren Ei | 4 | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Broden
Brood (of stokbrood) | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Water Water |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVis shakshuka
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika’s en snij in blokjes. Snij de tomaten in blokjes.
- Verhit wat olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de cayennepeper en paprikapoeder toe samen met een scheutje water. Bak al roerend verder. Voeg de stukjes paprika toe en bak 2 minuten. Doe er de blokjes tomaat en de tomatenpuree bij en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
- Verdeel de reepjes vis over de saus en zet het vuur laag.
- Maak met een lepel 4 holletjes in de saus. Breek boven elk holletje een ei. Zet een deksel op de pan en laat de eieren in 5 minuten garen.
- Garneer de shakshuka met gehakte peterselie. Serveer met het brood.