Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pangasiusfilets
Pangasiusfilet (in blokjes ) | 500 g g | |
Peterselie Peterselie | ||
Eieren Ei | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 1 el el | |
Paneermeel Paneermeel | 4 el el | |
Uien Ui | 1 | |
Chilipepers
Chilipeper (rode, ontpit ) | 1 | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Gepelde tomaten Gepelde tomaten | 400 g g | |
Kerstomaten Kerstomaat | 150 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 100 ml ml | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Rijst Rijst | 250 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVisballetjes in tomatensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de peterselie in de mixkom en hak turbo/4 seconden. Voeg de visblokjes toe en mix 8 seconden/stand 5. Voeg het ei, de bloem en het paneermeel toe en kruid met peper en zout. Mix alles reverse/2 minuten/stand 3. Werk restjes naar beneden met de spatel. Schep het mengsel in een schaal, rol er met vochtige handen balletjes van en zet koel. Maak de mixkom schoon.
- Snij de chilipeper grof. Pel de ui en de look. Snij de ui in partjes. Doe alles samen met de chilipeper in de mixkom en hak ze 6 seconden/stand 5. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit alles roast/100°C/2 minuten. Doe er de tomatenpuree bij en roast/1 minuut verder. Blus af met de witte wijn en laat alles 4 minuten/100°C/stand 2 pruttelen zonder maatbeker. Voeg de tomaten en de suiker toe, zet er de maatbeker op en pureer de saus 8 seconden/stand 4. Giet er een scheutje water bij en laat de saus 10 minuten/90°C/ stand 2 zachtjes pruttelen. Voeg de kerstomaatjes toe en laat nog 8 minuten/reverse/90°C/stand 1 sudderen.
- Bereid de rijst zoals vermeld op de verpakking. Bak in een grote koekenpan de visballetjes in olijfolie goudbruin en gaar. Giet er de tomatensaus bij en laat nog 2 minuten pruttelen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Werk af met de basilicumblaadjes en serveer met de rijst.