De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Visovenschotel met frieten van zoete aardappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Preistengels Preistengel
(fijngesneden)
2
Wortelen Wortel
(fijngesneden)
4
Venkels Venkel
(fijngesneden)
1
Zoete aardappelen Zoete aardappel
(grote)
2
Zalm Zalm
(in stukken gesneden)
200 g g
Grijze garnalen Grijze garnalen200 g g
Kabeljauwen Kabeljauw
(in stukken gesneden)
200 g g
Bloemkolen Bloemkool1
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze150 g g
Witte wijn Witte wijn50 ml ml
Melk Melk
(of plantaardig alternatief)
100 ml ml
Rozemarijn Rozemarijn
(fijngehakt)
Tijm Tijm
(fijngehakt)
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Peterselie Peterselie
Maïsolie Maïsolie2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Visovenschotel met frieten van zoete aardappel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(24)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de zoete aardappelen in frieten en meng olie, paprikapoeder en peper & zout eronder.
  3. Kook de bloemkool 8 à 10 minuten in water.
  4. Bak intussen de groenten (prei, wortel & venkel) in een pan gedurende 10 à 15 minuten, samen met de rozemarijn en tijm.
  5. Doe de gekookte bloemkool, de melk en 100 g kaas in een blender. Blend tot een gladde ‘saus’.
  6. Doe de gebakken groente in een ovenschotel. Verdeel de stukken zalm, kabeljauw en garnalen erover.
  7. Overgiet met de bloemkoolsaus en werk af met de resterende kaas.
  8. Leg de frieten van zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Zet de ovenschotel en bakplaat samen 20 minuten in de oven. Plaats de bakplaat bovenaan. Draai de frieten elke 10 minuten om.
  10. Werk de ovenschotel af met verse peterselie en dien op met de frieten.

Hmm, een ovenschotel. Perfect voor een winteravond, of wanneer je gewoon zin hebt in een portie gezelligheid. Deze ovenschotel is trouwens niet alleen lekker, maar ook supergezond*! De vetrijke kaassaus heeft plaats gemaakt voor heerlijke bloemkoolsaus, de zoete aardappel zit bomvol vitamine C en vezels en in de vis zit omega 3. Da’s niet alleen goed voor je hart en je hersenen**, maar ook voor het herstel van je spieren en een goede conditie***. En dan ga je al snel straffe stoten uithalen: Bohemian Rhapsody uitzingen zonder naar adem te happen, bijvoorbeeld. Of het uitzingen van Gent tot Wevelgem.

Nog meer zin gekregen om te eten zoals de mannen van de Wolfpack? Ontdek hier alle recepten van Marije Jongedijk, nutritioniste bij Deceuninck - Quick-Step.

*Vermindering van de consumptie van verzadigd vet draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.
**Kabeljauw is een bron van omega-3-vetzuren. EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA. DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie. het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.
***Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg naast de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C.