De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vispannetje diabolique met een exotische twist_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kreeften Kreeft
(voorgekookt)
2
scampi's scampi300 g g
Rode uien Rode ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
3
Witte wijn Witte wijn120 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon
(blokje)
1
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 tl tl
Chilipiment Chilipiment1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Kokosmelk Kokosmelk600 ml ml
Paneermeel Paneermeel3 el el
Koriander Koriander
(handvol)
Olijfolie Olijfolie
Broodjes Broodje
(kerstboombroodje)
Peper Peper
Zout Zout

Vispannetje diabolique met een exotische twist

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(101)

Bereiding

  1. Haal al het vlees van de kreeft uit de schaal en snij het in stukken.Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze mooi rozig, maar nog niet helemaal gaar, in olijfolie.
  2. Schep de scampi’s uit de pan en bak er nu de rode ui met de look in. Blus met de wijn en brokkel er het bouillonblokje bij. Breng alles aan de kook en laat de alcohol verdampen. Roer er de tomatenpuree door en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, gedroogde tijm, chilipiment en cayennepeper.Giet er de kokosmelk bij en laat op een zacht vuur lichtjes indikken.
  3. Verdeel het kreeftenvlees en de scampi’s in een ovenschaal of pannetjes en giet er kokossaus over. Bestrooi met het paneermeel en zet nog even onder de ovengrill. Werk af met wat koriander. Serveer met kerstboombroodjes.