Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kreeften
Kreeft (voorgekookt) | 2 | |
scampi's scampi | 300 g g | |
Rode uien
Rode ui (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 3 | |
Witte wijn Witte wijn | 120 ml ml | |
Groentebouillon
Groentebouillon (blokje) | 1 | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 1 tl tl | |
Chilipiment Chilipiment | 1 tl tl | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Kokosmelk Kokosmelk | 600 ml ml | |
Paneermeel Paneermeel | 3 el el | |
Koriander
Koriander (handvol) | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Broodjes
Broodje (kerstboombroodje) | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVispannetje diabolique met een exotische twist
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Haal al het vlees van de kreeft uit de schaal en snij het in stukken.Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze mooi rozig, maar nog niet helemaal gaar, in olijfolie.
- Schep de scampi’s uit de pan en bak er nu de rode ui met de look in. Blus met de wijn en brokkel er het bouillonblokje bij. Breng alles aan de kook en laat de alcohol verdampen. Roer er de tomatenpuree door en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, gedroogde tijm, chilipiment en cayennepeper.Giet er de kokosmelk bij en laat op een zacht vuur lichtjes indikken.
- Verdeel het kreeftenvlees en de scampi’s in een ovenschaal of pannetjes en giet er kokossaus over. Bestrooi met het paneermeel en zet nog even onder de ovengrill. Werk af met wat koriander. Serveer met kerstboombroodjes.