De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vispannetje kabeljauw-gamba met Pastis_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Stengels selder Stengel selder
(groene)
1
Witte wijn Witte wijn700 ml ml
Kookroom Kookroom120 ml ml
Kabeljauwen Kabeljauw700 g g
Mosselen Mosselen300 g g
Pastis Pastis4 el el
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze
(handvol)
Gamba's Gamba
(ongepeld, darmkanaal verwijderd)
300 g g
Tomaten Tomaat
(pitjes verwijderd en in blokjes)
1
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Vispannetje kabeljauw-gamba met Pastis

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(20)

Bereiding

  1. Los het bouillonblokje op in 700 ml kokend water. Stoof het sjalotje met de selder aan in wat boter. Blus met de witte wijn en de bouillon.Laat 10 minuten doorkoken. Giet door een zeef en doe opnieuw in de pan. Voeg de room toe en laat weer 5 minuten inkoken.
  2. Snij de kabeljauw in blokjes en verdeel ze over vuurvaste, beboterde schaaltjes. Verdeel er ook de mosselen over en kruid met peper en zout.
  3. Proef de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Roer er de Pastis en enkele klontjes koude boter door. (Je kan de saus eventueel binden met maïszetmeel of bloem.)
  4. Giet de saus over de schaaltjes, bestrooi met de gemalen kaas en zet onder de ovengrill. Bak de gamba's in olijfolie mooi rozig. Kruid met peper en zout. Verdeel de tomatenblokjes en de gamba’s over de vispannetjes en werk af met de peterselie.

Lekker met knolselderpuree.