
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 1 | |
Witte wijn Witte wijn | 700 ml ml | |
Kookroom Kookroom | 120 ml ml | |
Kabeljauwen Kabeljauw | 700 g g | |
Mosselen Mosselen | 300 g g | |
Pastis Pastis | 4 el el | |
Geraspte kaas naar keuze
Geraspte kaas naar keuze (handvol) | ||
Gamba's
Gamba (ongepeld, darmkanaal verwijderd) | 300 g g | |
Tomaten
Tomaat (pitjes verwijderd en in blokjes) | 1 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVispannetje kabeljauw-gamba met Pastis
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Los het bouillonblokje op in 700 ml kokend water. Stoof het sjalotje met de selder aan in wat boter. Blus met de witte wijn en de bouillon.Laat 10 minuten doorkoken. Giet door een zeef en doe opnieuw in de pan. Voeg de room toe en laat weer 5 minuten inkoken.
- Snij de kabeljauw in blokjes en verdeel ze over vuurvaste, beboterde schaaltjes. Verdeel er ook de mosselen over en kruid met peper en zout.
- Proef de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Roer er de Pastis en enkele klontjes koude boter door. (Je kan de saus eventueel binden met maïszetmeel of bloem.)
- Giet de saus over de schaaltjes, bestrooi met de gemalen kaas en zet onder de ovengrill. Bak de gamba's in olijfolie mooi rozig. Kruid met peper en zout. Verdeel de tomatenblokjes en de gamba’s over de vispannetjes en werk af met de peterselie.
Lekker met knolselderpuree.