De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vispannetje met mosterdroomsaus onder een dakje van bladerdeeg_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Water Water
(kokend)
600 ml ml
Zalmfilets Zalmfilet
(in blokjes)
600 g g
Wortelen Wortel
(in plakjes)
3
Preistengels Preistengel
(in ringen)
2
Kookroom Kookroom250 ml ml
Mosterd Mosterd3 el el
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Coquilles Coquille12
Grijze garnalen Grijze garnalen150 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 el el
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Eidooiers Eidooier
(losgeklopt)
1
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Vispannetje met mosterdroomsaus onder een dakje van bladerdeeg

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(74)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Los het bouillonblokje op in het kokend water. Pocheer de zalmblokjes 3 minuten in de bouillon. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de wortelen 10 minuten in boter. Voeg de prei toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de room, mosterd en een kwart van de bouillon toe en roer tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Bind de saus eventueel met wat bloem. Laat 5 minuten sudderen.
  3. Beboter een ronde ovenschaal of 4 pannetjes en leg er de zalmblokjes en sint-jakobsvuchten in. Giet er de saus met de groenten over. Verdeel er de garnalen over en bestrooi met de peterselie. Dek de visschotel af met het bladerdeeg en snij het overtollige deeg weg. Bestrijk met de eidooier en prik een gaatje in het midden. Zet 15 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin kleurt.