
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Water
Water (kokend) | 600 ml ml | |
Zalmfilets
Zalmfilet (in blokjes) | 600 g g | |
Wortelen
Wortel (in plakjes) | 3 | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 2 | |
Kookroom Kookroom | 250 ml ml | |
Mosterd Mosterd | 3 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 1 el el | |
Coquilles Coquille | 12 | |
Grijze garnalen Grijze garnalen | 150 g g | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 1 el el | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Eidooiers
Eidooier (losgeklopt) | 1 | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVispannetje met mosterdroomsaus onder een dakje van bladerdeeg
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Los het bouillonblokje op in het kokend water. Pocheer de zalmblokjes 3 minuten in de bouillon. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de wortelen 10 minuten in boter. Voeg de prei toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de room, mosterd en een kwart van de bouillon toe en roer tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Bind de saus eventueel met wat bloem. Laat 5 minuten sudderen.
- Beboter een ronde ovenschaal of 4 pannetjes en leg er de zalmblokjes en sint-jakobsvuchten in. Giet er de saus met de groenten over. Verdeel er de garnalen over en bestrooi met de peterselie. Dek de visschotel af met het bladerdeeg en snij het overtollige deeg weg. Bestrijk met de eidooier en prik een gaatje in het midden. Zet 15 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin kleurt.