De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vispapillot met asperges

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet4
Groene asperges Groene asperge
(afhankelijk van de dikte)
16 - 20
Platte peterselie Platte peterselie1 bosjes bosje
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Olijfolie Olijfolie100 ml ml
Peper Peper
Zout Zout

Vispapillot met asperges

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(3)

Bereiding

  1. Breng een grote kookpot met water en een flinke snuf zout aan de kook. Breek de droge uiteinden van de asperges.
  2. Blancheer de asperges 2 minuten in het kokende water. Ze mogen nog wat hard zijn, want nadien garen ze verder op de BBQ.
  3. Mix de platte peterselie, basilicum, knoflook en de olijfolie tot een fijne tapenade. Kruid met peper en zout.
  4. Leg 4 vellen aluminiumfolie klaar en verdeel er de groene asperges over. Leg telkens een kabeljauwfilet op de asperges en besmeer de vis vervolgens met een laagje tapenade.
  5. Vouw de folie strak toe en leg de papillot 7 à 8 minuten op de rand van de barbecue.

BBQ-tips:

  • In een papillot kunnen zowel vlees, vis, groenten en fruit.
  • Zorg dat de papillot stevig dicht is.
  • Voeg altijd vocht toe: bouillon, olie, wijn, limoen- of citroensap …