Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pangasiusfilets Pangasiusfilet | 800 g g | |
Krielaardappelen Krielaardappel | 600 g g | |
Kerstomaten Kerstomaat | 250 g g | |
Preistengels Preistengel | 1 | |
Citroenen Citroen | 1 | |
Witte wijn Witte wijn | 25 cl cl | |
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVispapillot met gebakken krieltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
- Snijd het wit van de prei in fijne julienne. Halveer de kerstomaten.
- Vet daarna 4 stukken aluminiumfolie in met olijfolie. Leg een portie pangasiusfilet in het midden van de folie en kruid met peper en zout.
- Schik de julienne van prei en de kerstomaten in de papillot. Verdeel de witte wijn over de vispapillot.
- Knijp over elke papillot nog wat citroensap uit en werk af met wat olijfolie.
- Plooi de zijkanten van de folie naar binnen rond de vis. Plooi dan de boven- en onderkant naar binnen en knijp de uiteinden toe, zodat je een mooi gesloten pakje krijgt. Leg de papillotten naast elkaar op een vel bakpapier en bak ze gedurende 18 à 22 minuten tot de vis gaar is.
- Snijd de krieltjes doormidden. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de krieltjes goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Haal de papillotten uit de oven en open ze voorzichtig, zodat er geen vocht verloren gaat.
- Serveer de vispapillot met de gebakken krieltjes.