De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vispapillot met gebakken krieltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pangasiusfilets Pangasiusfilet800 g g
Krielaardappelen Krielaardappel600 g g
Kerstomaten Kerstomaat250 g g
Preistengels Preistengel1
Citroenen Citroen1
Witte wijn Witte wijn25 cl cl
Olijfolie Olijfolie

Vispapillot met gebakken krieltjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(18)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
  3. Snijd het wit van de prei in fijne julienne. Halveer de kerstomaten.
  4. Vet daarna 4 stukken aluminiumfolie in met olijfolie. Leg een portie pangasiusfilet in het midden van de folie en kruid met peper en zout.
  5. Schik de julienne van prei en de kerstomaten in de papillot. Verdeel de witte wijn over de vispapillot.
  6. Knijp over elke papillot nog wat citroensap uit en werk af met wat olijfolie.
  7. Plooi de zijkanten van de folie naar binnen rond de vis. Plooi dan de boven- en onderkant naar binnen en knijp de uiteinden toe, zodat je een mooi gesloten pakje krijgt. Leg de papillotten naast elkaar op een vel bakpapier en bak ze gedurende 18 à 22 minuten tot de vis gaar is.
  8. Snijd de krieltjes doormidden. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de krieltjes goudbruin. Kruid met peper en zout.
  9. Haal de papillotten uit de oven en open ze voorzichtig, zodat er geen vocht verloren gaat.
  10. Serveer de vispapillot met de gebakken krieltjes.