De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vitello tonato van kippenborstfilet

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipfilets Kipfilet800 g g
Rucola Rucola125 g g
Mozzarella Mozzarella125 g g
Minitrostomaten Minitrostomaat400 g g
Kappertjes Kappertjes370 ml ml
Grana padano Grana padano200 g g
Peper Peper
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie

Voor de mousse van erwtjes

Erwten Erwten200 g g
Sherry Sherry50 ml ml
Kookroom Kookroom200 g g

Voor de tonijnsaus

Tonijn Tonijn195 g g
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie80 g g
Mosterd Mosterd1 el el
Eieren Ei1
Ketchup Ketchup1 el el

Vitello tonato van kippenborstfilet

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(4)

Bereiding

  1. Kruid de kippenborstfilets met peper en zout en kleur ze aan beide zijden in de pan in een scheutje olijfolie. Gaar verder in de oven op 180 °C gedurende 8 minuten en laat dan afkoelen. Dek af wanneer de filets op kamertemperatuur zijn en plaats ze in de koelkast.
  2. Voor de mousse van erwtjes: Kook de erwtjes gaar in gezouten water, giet af en spoel koud met water. Mix ze fijn in de blender en voeg de sherry toe om gemakkelijker te malen. Kruid de room met peper en zout en klop op. Meng de room met de erwtjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Voor de tonijnsaus: Doe de tonijn, het ei, de mosterd, de ketchup en de ansjovis samen in de blender en mix. Bind met olijfolie. Kruid met peper.
  4. Snijd de kippenfilets in dunne plakjes en beleg er je borden mee. Werk dan verder af met de tonijnsaus, erwtenmousse, kerstomaatjes, kappertjes, mozzarella, grana padano en rucola.