De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vlechtbrood voor Pasen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Vellen pizzadeeg Vel pizzadeeg1
Gehakt Gehakt
(varkens/kalf)
250 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Erwten Erwten
(diepgevroren)
150 g g
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Hardgekookte eieren Hardgekookt ei4
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Vlechtbrood voor Pasen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(17)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het sjalotje glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Meng er de erwtjes onder en laat nog 2 minuten meebakken. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  2. Rol het deeg met het bakpapier uit. Schep het gehaktmengsel in het midden van het deeg. Leg de eieren erop.
  3. Snij met een scherp mes het deeg aan de zijkanten elke 2 cm in tot 1/2 cm van de vulling. Vlecht nu de reepjes om en om kruiselings over de vulling. Bestrijk met het ei.
  4. Leg het brood met het bakpapier op een bakplaat, kruid met peper en zout en bak in 15 minuten goudbruin. Laat wat afkoelen en snij in plakken.