
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Braadkippen Braadkip | 2 | |
Uien Ui | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Wortelen Wortel | 60 g g | |
Preistengels Preistengel | 2 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | |
Champignons Champignons | 500 g g | |
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 100 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 30 g g | |
Boter Boter | 20 g g | |
Citroensap Citroensap | ||
Kookroom Kookroom | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVol-au-vent
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de ui, wortel, prei en selder en snijd ze in stukjes van 1 cm. Zet ze onder water met de kip en de look. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat ca. 25 minuten koken.
- Zeef en laat het vocht tot de helft inkoken. Verwijder het vel van de kippen. Haal het vlees van de beentjes en versnijd het. Maak kleine balletjes uit het gehakt en laat ze koken.
- Snijd de paddenstoelen in vier en stoof ze aan in wat boter. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.
- Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat verder bakken, zodat een roux ontstaat. Laat afkoelen en voeg de roux toe aan het kookvocht. Mix zodat de saus gaat binden.
- Voeg de kip, de balletjes en paddenstoelen toe en laat even garen. Werk af met een scheutje room of een eierdooier en kruid met peper en zout.
- Serveer de vol-au-vent met een bladerdeegkoekje en hollandaisesaus.