
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Aardappelen Aardappel | 650 g g | |
Melk Melk | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de kippenbouillon
kippenonderbouten kippenonderbout | 1 kg kg | |
Wortelen Wortel | 120 g g | |
Preistengels Preistengel | 1 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | |
Uien Ui | 2 | |
Laurier Laurier | ||
Tijm Tijm | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 |
Voor de saus
Kippenbouillon
Kippenbouillon (zelfgemaakt) | 1 l l | |
Kookroom Kookroom | 150 ml ml | |
Tarwebloem Tarwebloem | 80 g g | |
Boter Boter | 60 g g |
Voor de gehaktballetjes
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 200 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 1 el el | |
Eieren Ei | 2 |
Voor de champignons
Champignons Champignons | 500 g g | |
Citroenen
Citroen (uitgeperst) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVol-au-vent van kippenonderbout
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Voor de kippenbouillon: Zet de kippenonderbouten onder met water in een grote pot. Voeg de wortel, selder, prei, uien, tijm, laurier en look toe. Laat gedurende 1 uur zachtjes koken. Haal de kip uit de bouillon en laat wat afkoelen tot je het vlees van het been kan halen. Zeef de bouillon door een fijne zeef. Schep het vet er bovenaan af.
- Snijd het bladerdeeg in rechthoeken, leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Strijk de bovenkant in met losgeklopt ei en bak ze in de oven op 180 °C gedurende 15 minuten. Snijd doormidden wanneer het afgekoeld is.
- Voor de champignons: Snijd de champignons in 4 en stoof ze in een beetje boter en citroensap. Kruid met peper en zout.
- Voor de gehaktballetjes: Meng het gehakt met chapelure en ei en rol er balletjes van. Kook ze in water.
- Voor de saus: Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Laat 2 minuten bakken op een zacht vuurtje, voeg de bouillon en de room toe en breng aan de kook. Laat daarna nog 5 minuten pruttelen. Kruid naar smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
- Voeg het kippenvlees, de champignons en de balletjes bij de saus. Schik tussen het gebakje van bladerdeeg en serveer met aardappelpuree.