Vol-au-vent van kippenonderbout

Vol-au-vent van kippenonderbout
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:00 u

Voorbereiding

  1. Voor de kippenbouillon: Zet de kippenonderbouten onder met water in een grote pot. Voeg de wortel, selder, prei, uien, tijm, laurier en look toe. Laat gedurende 1 uur zachtjes koken. Haal de kip uit de bouillon en laat wat afkoelen tot je het vlees van het been kan halen. Zeef de bouillon door een fijne zeef. Schep het vet er bovenaan af.

  2. Snijd het bladerdeeg in rechthoeken, leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Strijk de bovenkant in met losgeklopt ei en bak ze in de oven op 180 °C gedurende 15 minuten. Snijd doormidden wanneer het afgekoeld is.

  3. Voor de champignons: Snijd de champignons in 4 en stoof ze in een beetje boter en citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Voor de gehaktballetjes: Meng het gehakt met chapelure en ei en rol er balletjes van. Kook ze in water.

  5. Voor de saus: Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Laat 2 minuten bakken op een zacht vuurtje, voeg de bouillon en de room toe en breng aan de kook. Laat daarna nog 5 minuten pruttelen. Kruid naar smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

  6. Voeg het kippenvlees, de champignons en de balletjes bij de saus. Schik tussen het gebakje van bladerdeeg en serveer met aardappelpuree.