De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vol-au-vent van kippenonderbout

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Aardappelen Aardappel650 g g
Melk Melk
Peper Peper
Zout Zout

Voor de kippenbouillon

kippenonderbouten kippenonderbout1 kg kg
Wortelen Wortel120 g g
Preistengels Preistengel1
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Uien Ui2
Laurier Laurier
Tijm Tijm
Teentjes knoflook Teentje knoflook4

Voor de saus

Kippenbouillon Kippenbouillon
(zelfgemaakt)
1 l l
Kookroom Kookroom150 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem80 g g
Boter Boter60 g g

Voor de gehaktballetjes

Gemengd gehakt Gemengd gehakt200 g g
Paneermeel Paneermeel1 el el
Eieren Ei2

Voor de champignons

Champignons Champignons500 g g
Citroenen Citroen
(uitgeperst)
1

Vol-au-vent van kippenonderbout

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:00 u.
(39)

Bereiding

  1. Voor de kippenbouillon: Zet de kippenonderbouten onder met water in een grote pot. Voeg de wortel, selder, prei, uien, tijm, laurier en look toe. Laat gedurende 1 uur zachtjes koken. Haal de kip uit de bouillon en laat wat afkoelen tot je het vlees van het been kan halen. Zeef de bouillon door een fijne zeef. Schep het vet er bovenaan af.
  2. Snijd het bladerdeeg in rechthoeken, leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Strijk de bovenkant in met losgeklopt ei en bak ze in de oven op 180 °C gedurende 15 minuten. Snijd doormidden wanneer het afgekoeld is.
  3. Voor de champignons: Snijd de champignons in 4 en stoof ze in een beetje boter en citroensap. Kruid met peper en zout.
  4. Voor de gehaktballetjes: Meng het gehakt met chapelure en ei en rol er balletjes van. Kook ze in water.
  5. Voor de saus: Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Laat 2 minuten bakken op een zacht vuurtje, voeg de bouillon en de room toe en breng aan de kook. Laat daarna nog 5 minuten pruttelen. Kruid naar smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
  6. Voeg het kippenvlees, de champignons en de balletjes bij de saus. Schik tussen het gebakje van bladerdeeg en serveer met aardappelpuree.