De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Wafeltjes met erwtenpesto en fris lentegroen_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg4 vellen vel
Roomkaas Roomkaas200 g g
Gerookte zalm Gerookte zalm400 g g
Bieslook Bieslook
(fijngesnipperd)
4 el el
Erwten Erwten8 el el
Peper Peper
Zout Zout

Erwtenpesto

Sjalotten Sjalot1
Olijfolie Olijfolie
(+ extra)
4 el el
Erwten Erwten
(diepvries)
150 g g
Citroensap Citroensap
Munt Munt
(fijngesnipperd)
2 el el
Pecorino Pecorino
(geraspt)
1 el el
Zwarte peper Zwarte peper
Zeezout Zeezout

Wafeltjes met erwtenpesto en fris lentegroen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm je wafelijzer. Beleg een vel bladerdeeg met de helft van de roomkaas, gerookte zalm, bieslook en doperwten. Kruid met peper en zout en leg er een vel bladerdeeg bovenop. Druk lichtjes aan. Herhaal alle stappen met de overige ingrediënten.
  2. Snij met een scherp mes de bladerdeeg cirkels doormidden en leg telkens de helft op je voorverwarmde wafelijzer. Bak de wafeltjes in ongeveer 10 minuten gaar in het wafelijzer.

Erwtenpesto

  1. Snipper de sjalot fijn en stoof kort aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de erwten toe en laat ze 1 à 2 minuten kort aanstoven.
  2. Doe de erwten samen met de olijfolie, citroensap, munt en pecorino in de blender en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met enkele blaadjes munt.

Tip!

Serveer met een slaatje: snij 2 minikomkommers in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Bestrooi met peper en zout en meng onder rucola. Besprenkel met wat olijfolie en citroensap.