Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 4 vellen vel | |
Roomkaas Roomkaas | 200 g g | |
Gerookte zalm Gerookte zalm | 400 g g | |
Bieslook
Bieslook (fijngesnipperd) | 4 el el | |
Erwten Erwten | 8 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Erwtenpesto
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Olijfolie
Olijfolie (+ extra) | 4 el el | |
Erwten
Erwten (diepvries) | 150 g g | |
Citroensap Citroensap | ||
Munt
Munt (fijngesnipperd) | 2 el el | |
Pecorino
Pecorino (geraspt) | 1 el el | |
Zwarte peper Zwarte peper | ||
Zeezout Zeezout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listWafeltjes met erwtenpesto en fris lentegroen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm je wafelijzer. Beleg een vel bladerdeeg met de helft van de roomkaas, gerookte zalm, bieslook en doperwten. Kruid met peper en zout en leg er een vel bladerdeeg bovenop. Druk lichtjes aan. Herhaal alle stappen met de overige ingrediënten.
- Snij met een scherp mes de bladerdeeg cirkels doormidden en leg telkens de helft op je voorverwarmde wafelijzer. Bak de wafeltjes in ongeveer 10 minuten gaar in het wafelijzer.
Erwtenpesto
- Snipper de sjalot fijn en stoof kort aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de erwten toe en laat ze 1 à 2 minuten kort aanstoven.
- Doe de erwten samen met de olijfolie, citroensap, munt en pecorino in de blender en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met enkele blaadjes munt.
Tip!
Serveer met een slaatje: snij 2 minikomkommers in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Bestrooi met peper en zout en meng onder rucola. Besprenkel met wat olijfolie en citroensap.