Warme havermout met appel en gemengde noten

Warme havermout met appel en gemengde noten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken10 min

Voorbereiding

    Methode 1: Op het kookvuur

  1. Breng de halfvolle melk aan de kook.

  2. Roer hier langzaam de havermout doorheen.

  3. Laat 2 minuten zachtjes koken.

  4. Neem de pan van het vuur en laat het geheel even staan.

  5. Methode 2: In de microgolfoven

  6. Doe de halfvolle melk in een kom.

  7. Voeg hier de havermout aan toe.

  8. Verwarm het geheel 3 minuten op 800 watt

  9. Ga verder na methode 1 en methode 2:

  10. Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd de appel in kleine stukken.

  11. Dresseer het havermoutmengsel met de noten en stukjes appel.

  12. Voedingswaardes per portie:

    Energie: 461,3 kcal

    Eiwitten: 15,5 g

    Vetten: 21,1 g

    Koolhydraten: 49,3 g

    Recept ontwikkeld door Tom Maes, in opdracht van de Artesis Plantijn Hogeschool, in het kader van Week van de Diëtist.