
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Havermoutvlokken Havermoutvlokken | 35 g g | ||
Halfvolle melk Halfvolle melk | 200 ml ml | ||
Appels
Appel (klein formaat) | 1 | ||
Noten Noten | 25 g g | ||
Water Water | 250 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listWarme havermout met appel en gemengde noten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Methode 1: Op het kookvuur
- Breng de halfvolle melk aan de kook.
- Roer hier langzaam de havermout doorheen.
- Laat 2 minuten zachtjes koken.
- Neem de pan van het vuur en laat het geheel even staan.
Methode 2: In de microgolfoven
- Doe de halfvolle melk in een kom.
- Voeg hier de havermout aan toe.
- Verwarm het geheel 3 minuten op 800 watt
Ga verder na methode 1 en methode 2:
- Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd de appel in kleine stukken.
- Dresseer het havermoutmengsel met de noten en stukjes appel.
Voedingswaardes per portie:
Energie: 461,3 kcal
Eiwitten: 15,5 g
Vetten: 21,1 g
Koolhydraten: 49,3 g
Recept ontwikkeld door Tom Maes, in opdracht van de Artesis Plantijn Hogeschool, in het kader van Week van de Diëtist.