De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Warme havermout met appel en gemengde noten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Havermoutvlokken Havermoutvlokken35 g g
Halfvolle melk Halfvolle melk200 ml ml
Appels Appel
(klein formaat)
1
Noten naar keuze Noten naar keuze25 g g
Water Water250 ml ml

Warme havermout met appel en gemengde noten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

10 min.
(0)

Bereiding

Methode 1: Op het kookvuur

  1. Breng de halfvolle melk aan de kook.
  2. Roer hier langzaam de havermout doorheen.
  3. Laat 2 minuten zachtjes koken.
  4. Neem de pan van het vuur en laat het geheel even staan.

Methode 2: In de microgolfoven

  1. Doe de halfvolle melk in een kom.
  2. Voeg hier de havermout aan toe.
  3. Verwarm het geheel 3 minuten op 800 watt

Ga verder na methode 1 en methode 2:

  1. Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd de appel in kleine stukken.
  2. Dresseer het havermoutmengsel met de noten en stukjes appel.

Voedingswaardes per portie:

Energie: 461,3 kcal

Eiwitten: 15,5 g

Vetten: 21,1 g

Koolhydraten: 49,3 g

Recept ontwikkeld door Tom Maes, in opdracht van de Artesis Plantijn Hogeschool, in het kader van Week van de Diëtist.