De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Warme salade van gegrilde kwartel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Krielaardappelen Krielaardappel800 g g
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat16
Half zongedroogde tomaten Half zongedroogde tomaat
Muntblaadjes Muntblaadje
(fijngehakt)
20 g g
Limoensap Limoensap25 ml ml
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit, gehalveerd)
50 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
bosjes bosje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Warme salade van gegrilde kwartel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(3)

Bereiding

  1. Was de krieltjes, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water.
  2. Knip de kwartels langs de ruggengraat in en leg ze open (als een vlinder). Besmeer ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Verwarm een grillpan en bak de kwartels lang beide kanten goudbruin en gaar.
  3. Giet de krieltjes af. Warm de zongedroogde tomaten samen met de krieltjes, de olijven, het limoensap en 100 ml van de tomatenolie (van de zongedroogde tomaten) 5 minuten op. Meng er de verse kruiden onder en kruid met peper en zout.
  4. Leg op elk bord de gebakken 'gevlinderde' kwartel en schep er de warme salade op. Serveer meteen.

Tips:

  • Kwartel serveer je liefst lichtrosé.
  • Schroei de kwartel eerst dicht voor meer sappigheid.
  • Draai de kwartels regelmatig om.
  • Laat de kwartel eerst op kamertemperatuur komen.