
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kwartels Kwartel | 4 | ||
Krielaardappelen Krielaardappel | 800 g g | ||
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 16 | ||
Half zongedroogde tomaten Half zongedroogde tomaat | |||
Muntblaadjes
Muntblaadje (fijngehakt) | 20 g g | ||
Limoensap Limoensap | 25 ml ml | ||
Zwarte olijven
Zwarte olijf (ontpit, gehalveerd) | 50 g g | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | bosjes bosje | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listWarme salade van gegrilde kwartel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Was de krieltjes, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water.
- Knip de kwartels langs de ruggengraat in en leg ze open (als een vlinder). Besmeer ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Verwarm een grillpan en bak de kwartels lang beide kanten goudbruin en gaar.
- Giet de krieltjes af. Warm de zongedroogde tomaten samen met de krieltjes, de olijven, het limoensap en 100 ml van de tomatenolie (van de zongedroogde tomaten) 5 minuten op. Meng er de verse kruiden onder en kruid met peper en zout.
- Leg op elk bord de gebakken 'gevlinderde' kwartel en schep er de warme salade op. Serveer meteen.
Tips:
- Kwartel serveer je liefst lichtrosé.
- Schroei de kwartel eerst dicht voor meer sappigheid.
- Draai de kwartels regelmatig om.
- Laat de kwartel eerst op kamertemperatuur komen.