De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Waterzooi met mosselen en zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Krielaardappelen Krielaardappel250 g g
Mosselen Mosselen500 g g
Zalmfilets Zalmfilet
(in blokjes )
500 g g
Uien Ui
(in partjes)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Courgettes Courgette0,5
Preistengels Preistengel1
Wortelen Wortel1
Tomaten Tomaat2
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Currypoeder Currypoeder1 kg kg
Witte wijn Witte wijn
(droge)
250 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Water Water
(heet)
250 ml ml
Kookroom Kookroom150 ml ml
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Waterzooi met mosselen en zalm

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(30)

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in plakjes. Spoel de mosselen grondig. Snij de courgette, wortelen en prei in julienne. Kruid de zalmblokjes met peper en zout.
  2. Leg de zalmblokjes en de mosselen in het diepe stoominzetstuk. Leg de krieltjes in het lage stoominzetstuk. Kruid met peper en zout. Doe het bosje peterselie in de mixkom en hak turbo/4 seconden. Duw de peterselie die tegen de randen kleeft met de spatel naar beneden en hak opnieuw. Schep de peterselie uit de mixkom en maak de kom schoon.
  3. Pel de ui en de look. Snij de ui in partjes. Halveer de tomaten en doe ze samen met de ui en de look in de mixkom. Hak alles 5 seconden/stand 6. Doe er de in julienne gesneden groenten bij. Voeg een scheutje olijfolie toe en fruit alles roast/100°C/4 minuten. Voeg de witte wijn, bouillon en het currypoeder toe. Kruid met peper en zout. Plaats het diepe en lage stoominzetstuk op de mixkom, doe het deksel erop en stoom alles steamer/12 minuten.
  4. Verwijder het stoominzetstuk en verdeel de vis, mosselen en krieltjes over de borden. Giet de room in de mixkom en zet nog even op reverse/1 minuut/90°C/stand 1. Verdeel de waterzooi over de borden en werk af met de gehakte peterselie.