Waterzooi van kabeljauw

Waterzooi van kabeljauw
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water in ongeveer 20 minuten.

  2. Verhit het water en los er de bouillon in op. Snijd de vis in grote stukken en pocheer ongeveer 2 à 3 minuten. Haal de vis voorzichtig uit de bouillon.

  3. Verhit een klontje boter in stoofpot en stoof de ui 5 minuten aan alvorens de overige groenten toe te voegen. Roerbak 3 minuten en blus met de witte wijn. Laat 2 minuten inkoken en voeg dan de bouillon toe. Laat nog 5 à 10 minuten op een zacht vuur pruttelen, of tot de groentjes gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  4. Scheid de eieren en klop de dooiers met de room los. Kruid met peper en zout.

  5. Draai het vuur laag en voeg het roommengsel toe aan de groenten. Laat enkele minuten indikken, maar zorg ervoor dat de saus niet meer kookt!

  6. Verdeel de aardappelen en de vis over diepe borden en giet er telkens een pollepel groentesaus overheen. Werk af met de bieslook.