
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (geschild en in stukken gesneden) | 800 g g | ||
Wortelen
Wortel (geschild en in julienne gesneden) | 2 | ||
Preiwitten
Preiwit (in halve ringen gesneden ) | 1 | ||
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | ||
Water Water | 1 l l | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 2 blokjes blokje | ||
Kabeljauwfilets
Kabeljauwfilet (verse) | 600 g g | ||
Boter Boter | |||
Witte wijn Witte wijn | 150 ml ml | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Bieslook
Bieslook (fijngesnipperd) | 10 g g | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Kookroom Kookroom | 200 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listWaterzooi van kabeljauw
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water in ongeveer 20 minuten.
- Verhit het water en los er de bouillon in op. Snijd de vis in grote stukken en pocheer ongeveer 2 à 3 minuten. Haal de vis voorzichtig uit de bouillon.
- Verhit een klontje boter in stoofpot en stoof de ui 5 minuten aan alvorens de overige groenten toe te voegen. Roerbak 3 minuten en blus met de witte wijn. Laat 2 minuten inkoken en voeg dan de bouillon toe. Laat nog 5 à 10 minuten op een zacht vuur pruttelen, of tot de groentjes gaar zijn. Kruid met peper en zout.
- Scheid de eieren en klop de dooiers met de room los. Kruid met peper en zout.
- Draai het vuur laag en voeg het roommengsel toe aan de groenten. Laat enkele minuten indikken, maar zorg ervoor dat de saus niet meer kookt!
- Verdeel de aardappelen en de vis over diepe borden en giet er telkens een pollepel groentesaus overheen. Werk af met de bieslook.